Sebastian Numminen och Cue Channa i Falsterbo i somras.
FOTO: Roland Thunholm

Mästerskapshäst till Malin Baryard Johnsson

2016-01-14

Malin Baryard Johnsson får en ny häst i stoet Cue Channa 42, som blir tio år i år. Hästen har under torsdagen klivit in i stallet på Jonstorps gård, Norrköping.

Hästen har tävlats av Sebastian Numminen, finsk landslagsryttare bosatt i Sverige.
Cue Channa är uppfödd av Susanne Persson och är efter tidigare landslagshingstarna Cardento - Robin Z.

- Det ska bli en spännande säsong. Cue Channa passar mig väldigt bra. Hon är känslig och påminner om stona jag ridit tidigare. Nu har jag två fina hästar. Jag kan säga att vi står på samma nivå¨. Jag behöver lära känna Cue Channa och hon mig. Hon har rutin. Corporal VDL och jag känner varandra väl. Men han behöver få mer rutin internationellt. Men jag ser verkligen fram mot det här, säger en glad Malin Baryard Johnsson när Cue Channa har anlänt sitt nya stall på Jonstorps gård.

Stoet väckte uppmärksamhet redan som unghäst i de svenska årgångschampionaten, Breeder's Trophy och har startat VM för unghästar. Hon hoppade EM i Aachen 2015 tillsammans med Sebastian Numminen och har startat i Longines FEI World Cup. Stoet har redan erfarenhet från nationshoppningar.

Förbundskapten Sylve Söderstrand är väldigt nöjd:
- Det här kan bli riktigt riktigt bra, säger han.
- Hästen hoppade fantastiskt med Malin när hon provade den och fortsätter det så. Då kan det bli hur bra som helst. Malin var förtjust, den passar henne perfekt och hon säger att den påminner om hennes tidigare, känsliga ston.
- Det är fantastiskt kul att en så etablerad häst kommer till Malin. Nu har hon två fina hästar för de största klasserna. Kul, fortsätter förbundskapten Söderstrand, och tillägger:
- Det är extra roligt att det är en svenskfödd häst som nu kan tävlas av en svensk ryttare.

Cue Channa 42 har nu anlänt till Jonstorps gård utanför Norrköping.
- Hästen har fått fin utbildning och det ska bli mycket spännande att se hur väl Cue Channa passar tillsammans med Malin, säger Sylve Söderstrand.

Malin har själv gått in som delägare i hästen tillsammans med Charlotte Söderström som sedan tidigare är ägare till Peder Fredricsons H&M All In.
Så när det så kallade transferfönstret för hästägande inför OS-året stänger 15 januari är en rad goda hästar säkrade med svenska ägare.

para

Paralympics

7-18 september 2016
Louise-Etzner-Jacobson

Paradressyr

- fakta, regler mm
Rolf-Göran Bengtsson-media2 120808 RT

OS-ridsporten i media

Se mediearkivet
Sara Algotsson Ostholt-Wega2 120730 RT

Fälttävlan

- fakta, regler mm

Annons