Anita Johnsson och Dear Friend på väg in på arenan i Deodoro.
FOTO: Helena Ager

Ny åttondeplats för Anita Johnsson

2016-09-15

Anita Johnsson och Dear Friend fortsätter att glänsa på Paralympics. I torsdagens Individual Championship Test Grade Ia blev det återigen ett resultat över 70 procent och en åttondeplats.

Det är stora startfält på Paralympics. I Grade Ia, programmet med skritt, deltar 25 ekipage. Anita Johnsson visade återigen upp en stabil ritt på Dear Friend. 70,870 procent är det bästa resultatet ekipaget gjort internationellt i Individual Championship Test.
- Jag är jättenöjd med hästen, men inte riktigt lika nöjd med ritten som i måndags, säger Anita Johnsson efteråt.

- Hästen var lite ojämn i bjudningen idag. Han behövde gå på toaletten mitt i och sedan blev det bättre energi, berättar Helena Ager, som ingår i Anitas team och är delägare i Dear Friend.

Det blev dubbelt brittiskt i topp på pallen. Sophie Christiansen på Athene Lindebjerg tog överlägset hem guldet på 78,217 procent. Silvret gick till Anne Dunham på LJT Lucas Normark (74,348%) och till publikens förtjusning tog brasilianaren Sergio Oliva på Coco Chanel hem bronset (73,826%).

Nu räknas det för fullt på de sammanlagda resultaten från Team Test och Individual Championship Test. Det sammanlagda resultatet från klasserna avgör nämligen vilka ryttare som får rida i kürfinalen imorgon fredag. Klart är att Louise Etzner Jakobsson är vidare i Grade III. Förhoppningsvis räcker även Anitas resultat för en finalplats i Grade Ia.

Resultat

Se ritten här:


Se SVT:s intervju direkt efter ritten:

para

Paralympics

7-18 september 2016
Louise-Etzner-Jacobson

Paradressyr

- fakta, regler mm
Rolf-Göran Bengtsson-media2 120808 RT

OS-ridsporten i media

Se mediearkivet
Sara Algotsson Ostholt-Wega2 120730 RT

Fälttävlan

- fakta, regler mm

Annons