Medaljtrion med Louise Etzner Jakobsson till höger.
FOTO: FEI/Liz Gregg

Stort grattis till Louise och Zernard

2016-09-14

Louise Etzner Jakobsson tillsammans med Zernard tog på tisdagen en individuell bronsmedalj på Paralympics och Svenska Ridsportförbundet framför sina varmaste gratulationer till Louise och teamet kring henne.

- En fantastisk prestation, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

- Dels att komma tillbaka som ryttare efter olyckan, dels att prestera så bra i högsta internationella konkurrens. Jag delar glädjen och stoltheten över Louises och Zernards medalj

Louise Etzner Jakobsson och Zernard rider i Grade III i dressyren för ryttare med funktionsnedsättning. De red in som sista ekipage i klassen på tisdagskvällen och red ut med pallplatsen klar.

Dressyr för ryttare med funktionsnedsättning är en av disciplinerna på EM i Göteborg nästa år.
-  Det här är ett jätteroligt besked inför nästa års mästerskap på hemmaplan. Det ska bli spännande att se både Louise och övriga landslaget fortsätta slåss om medaljerna på Heden i Göteborg i augusti nästa år.

- Men nu närmast håller vi tummarna för att både Louise och Anita Johnsson kommer vidare till den avslutande küren på fredag.

I Rio blev det nordiskt i topp med guldet till Norges Ann Cathrin Lubbe på Donatello och silvret till danska Susanne Sunesen på Que Faire.

Senast Sverige tog medalj på Paralympics var 2004 då Iréne Slättengren och Larino tog två individuella guldmedaljer.

para

Paralympics

7-18 september 2016
Louise-Etzner-Jacobson

Paradressyr

- fakta, regler mm
Rolf-Göran Bengtsson-media2 120808 RT

OS-ridsporten i media

Se mediearkivet
Sara Algotsson Ostholt-Wega2 120730 RT

Fälttävlan

- fakta, regler mm

Annons