På senaste OS, i London 2012, tog Sara Algotsson Ostholt Sveriges första medalj. Ett silver i fälttävlan.
FOTO: Roland Thunholm

Ny ridsportkanal under OS i Rio

2016-01-15

Viasat och Viaplay kommer under de olympiska spelen i Rio, 5-21 augusti, att sända mer från ett OS än vad som någonsin tidigare gjorts. TV3 och TV10 blir huvudkanaler. Dessutom kommer Viasat OS Ridsport vara en av 12 dedikerade sportkanaler utan reklampauser.

Ola Wenström, Carolina Klüft och Niklas Jihde kommer att leda studiosändningarna på TV3 som tillsammans med TV10 visar det bästa från Rio 2016.

– Nu ser vi fram emot att följa upp succén från Sotji 2014 i Rio där vi återigen erbjuder mer OS än någonsin på abonnemangsfinansierade Viasat och Viaplay för de stora sportfantasterna, medan TV3 och TV10 sänder höjdpunkterna och de breda eventen, säger Anders Jensen, VD MTG Sverige.

Information från Viasat:

OS på TV3 och TV10
På TV3, kompletterat av sport- och dokumentärkanalen TV10, kan tittaren följa de hetaste tävlingarna i Rio, de som samlar det svenska folket framför teven. Här kan de följa tävlingarna av nationell angelägenhet, det vill säga de svenska medaljhoppen, simningen med Sarah Sjöström, Usain Bolt och övriga friidrottsstjärnor och det lovande svenska fotbollslandslaget samt invignings- och avslutningsceremonin. Allt inramat av studioprogram med dagsaktuella höjdpunkter, sammandrag, gäster, intervjuer och reportage, under ledning av programledarna Ola Wenström, Carolina Klüft och Niklas Jihde. 

OS på Viasat
Med Viasat som operatör och sportkanalerna i sitt kanalpaket får tittaren tillgång till det fulla utbudet av OS-sändningar, med 12 dedikerade sportkanaler och utan reklampauser – Viasat OS Sport, Viasat OS Fotboll, Viasat OS Golf, Viasat OS Ridsport, Viasat OS Handboll och Viasat OS Tennis. Extrakanalerna Viasat OS 1-6 är exklusiva för tittare med Viasat som operatör. 
Kunder med Viasats sportpaket kommer även att kunna se alla OS-sändningar på betaltjänsten Viaplay, utan extra kostnad.
 
OS på Viaplay
På Viaplay följer du alla sändningarna från Rio online. Viaplay kommer att visa mer från ett OS än någonsin tidigare och tittarna kommer kunna följa såväl huvudsändningarna med studion som enskilda grenar. Med Viaplay maxar tittaren sin upplevelse av OS på den enhet som passar bäst och med möjligheten att pausa och spola tillbaka i direktsändning. Viaplay kan ses med hjälp av dator, mobil, surfplatta, smart-tv, spelkonsol, Chromecast och AppleTV.  

>> Till Viasats OS-sajt

para

Paralympics

7-18 september 2016
Louise-Etzner-Jacobson

Paradressyr

- fakta, regler mm
Rolf-Göran Bengtsson-media2 120808 RT

OS-ridsporten i media

Se mediearkivet
Sara Algotsson Ostholt-Wega2 120730 RT

Fälttävlan

- fakta, regler mm

Annons