Staffan Lidbeck och Bo Jenå, förbundskaptener på väg mot Rio
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Vägen till Rio har börjat för ridsporten

2015-11-17

Det är 262 dagar kvar till invigningen av OS i Rio 2016. Den här veckan har SOK samlat OS sommargrenar till en precamp och på tisdgen togs första stegen på allvar mot Rio när SOK presenterade den första omgången av uttagna till OS. Ridsportens tre OS-grenar hoppning, dressyr och fälttävlan har alla fått klartecken att åka.

Fälttävlans och dressyrens förbundskaptener Staffan Lidbeck och Bo Jenå finns på plats på precampen och kunde ta emot beskedet från SOK innan beskeden presenterades på en presskonferens.
Det är lag i de tre grenarna som är uttagna, vilka som till slut får Rio-biljetterna blir klart bortemot nästa sommar.

Både Staffan Lidbeck och Bo Jenå var glada över beskedet och att nu kunna planera tillsammans med ryttarna fram mot Rio. Att vara med i första uttagningen är också ett bra besked.
-    Det visar att SOK har förtroende för vår sport och det är skönt att kunna börja planera på allvar nu, säger Staffan Lidbeck.
-    Det känns bra att få det här beskedet så tidigt, säger Bo Jenå som har börjat fundera på planerna inför 2016 och när vilka tävlingar som blir viktiga och avgörande.

Totalt togs 49 aktiva ut på tisdagen.
SOK: Sveriges Olympiska Kommitté har tagit ut de första aktiva till sommar-OS i Rio 2016. Totalt är det 49 aktiva inklusive tre lag i ridsport, tre lagkappslag i simning samt herrlaget i fotboll. Läs mer på SOKs hemsida

para

Paralympics

7-18 september 2016
Louise-Etzner-Jacobson

Paradressyr

- fakta, regler mm
Rolf-Göran Bengtsson-media2 120808 RT

OS-ridsporten i media

Se mediearkivet
Sara Algotsson Ostholt-Wega2 120730 RT

Fälttävlan

- fakta, regler mm

Annons