Wega, OS-silvermedaljör i London 2012.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Wegas tävlingskarriär över

2016-05-16

Sara Algotsson Ostholts häst Wega är borta från tävlingsbanorna för gott. OS-silverhästen från London 2012 har en skada som gör att hon inte kan fortsätta tävla.

- Det är naturligtvis ett tungt besked och jag hade hoppats vi skulle få en längre karriär tillsammans säger Sara Algotsson Ostholt.
- Samtidigt är jag tacksam över de upplevelser vi haft tillsammans under åren, inte minst i London 2012, fortsätter hon.

Wega har ett läckage i kotsenskidan på vänster framben ben. Hon har inte ont, men Sara Algotsson Ostholts veterinär har lämnat beskedet att Wegas ben inte kan utsättas för den höga belastning det innebär att vara tävlingshäst på toppnivå.

För Sara Algotsson Ostholt innebär det att satsningen mot OS i Rio får gå vidare med Reality.
- Jag är lyckligt lottad med att ha en häst till på internationell toppnivå, och Reality är kvalad och har rutin från många säsonger, säger Sara Algotsson Ostholt.

 

Wega är en av familjen Algotssons egna uppfödningar, 15 år gammal nu, och tog tillsammans med Sara Algotsson Ostholt individuellt OS-silver i London 2012.

Reality, tidigare Mrs Medicott och den sk Facebook-hästen, är 12 år nu, och har bland annat tagit guld på unghäst-VM i fälttävlan och var Sara Algotsson Ostholts häst när Sverige tog EM-silver på hemmaplan i Malmö 2013.

para

Paralympics

7-18 september 2016
Louise-Etzner-Jacobson

Paradressyr

- fakta, regler mm
Rolf-Göran Bengtsson-media2 120808 RT

OS-ridsporten i media

Se mediearkivet
Sara Algotsson Ostholt-Wega2 120730 RT

Fälttävlan

- fakta, regler mm

Annons