Lovisa Uddmäre får chansen att rida i Friends Arena.
FOTO: SIHS

Ridläraren som rider i stjärnstafetten

2017-11-29

Ridläraren Lovisa Uddmäre, 23 år, från Sollentuna Ridskola, utsedd av Svenska Ridsportförbundet till Årets Ridskola 2017, kommer och rider bland proffsen i Stjärnstafetten by Metro på torsdagskvällen.

– Vår ridskolechef Eva sms:ade mig och sa att jag skulle rida i Friends Arena och jag svarade haha. Jag trodde det var ett skämt, säger Lovisa själv.

Stjärnstafetten by Metro går till så att fem kändisar rider i par tillsammans med fem toppryttare som tas ut av sportchef Malin Baryard Johnsson. Bland de fem proffsryttarna kommer nu ridlärare Lovisa Uddmäre att representera Sollentuna Ridklubb och landets ridlärare.

– Det känns ju liiiite läskigt förstås, skrattar hon.

Lovisa började sin karriär på Märsta Ridklubb när hon var liten och fortsatte senare med att gå ridsportgymnasiet på Strömsholm och är utbildad ridlärare (SRL 1). Hon har arbetat på Sollentuna RK, Årets Ridskola 2017, sedan 2015.

– Jag trivs superbra men skulle vilja plugga vidare. Jag vet att jag alltid vill hålla på med hästar men jag vill också utvecklas som människa, säger Lovisa.

Årets fem kändisar i Stjärnstafetten by Metro är:

  • Jennifer Bratt – youtube-profil
  • Dogge Doggelito – rappare och artist
  • Camilla Kvartoft – programledare och Leif GW:s partner in crime
  • Linda Bengtzing – sångerska
  • Nicke Borg – sångare i Backyard Babies

Ridlärer Lovisas råd till kändisryttarna:

– Ta det lugnt. Är man i Friends och ska rida inför en stor publik, då blir det ju kanske att man tar sig lite vatten över huvudet och rider på. Men gör det så noga som möjligt. Tänka på grunderna och på det man lärt sig och att inte göra för mycket. Inte göra mer än vad man kan.

På torsdagen rids det även actionfylld inomhusfälttävlan, ridsportens ”rock’n roll”. Till hög musik och fantastisk stämning gör några av världens bästa fälttävlansryttare upp i både en lagtävling och individuellt över en terrängbana inomhus. Det blir även en rolig Ride and Drive-tävling där hopplaget utmanar fälttävlanslaget i traktorkörning och hoppning.

Torsdagskvällen avslutas med ett hinderparty där alla är välkomna ner i sanden för att bland annat se idolfinalisterna uppträda på de stora fälttävlanshindren.

Ta med en vän eller kollega på årets häftigaste after work!

Mässan öppnar kl 16.00 för alla med föreställningsbiljett.

Program och biljetter

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons