Therese Nilshagen kommer till Friends Arena med ett helt nytt kürprogram.
FOTO: Roland Thunholm

Två svenskar klara för Saab Top 10 Dressage

2018-10-18

Therese Nilshagen och Patrik Kittel finns med i det exklusiva startfältet till stortävlingen Saab Top 10 Dressage under Sweden International Horse Show.
- Jag är väldigt, väldigt glad över att få komma till Stockholm igen. Det är en superrolig tävling med riktig wow-atmosfär, säger Therese Nilshagen.

Svensk dressyr är urstark just nu och de svenska ryttarna ligger högt på världsrankingen. Så högt att de platsar i en final där världens tio främsta ryttare gör upp om 2,5 miljoner kronor i prispengar.

- Det kommer att bli otroligt bra sport. Det sporrar mig verkligen med så bra motstånd. För att utvecklas behöver man få mäta sig med de bästa i världen och det erbjuder Saab Top 10, säger Therese.

De senaste åren har hon ridit både internationella mästerskap och flera andra av världens största tävlingar.
- Stockholm och Saab Top 10 är väldigt speciellt och så välkomnande. Det är jättebra ordnat och ett bra koncept.

Både Patrik och Therese ingick i Sveriges VM-lag som var så nära att rida hem bronset på VM i Tryon tidigare i höstas.
- Det är klart att man gått och grämt sig lite, det har man ju gjort. Vi visste att det skulle bli svårt och att sen vara så nära... Tänk att vår fjärderyttare på VM hade 73 procent och att det var det resultat som räknades bort. Det visar hur mycket svensk dressyr har utvecklats de senaste åren, menar Therese.

Till Stockholm och Saab Top 10 tar hon givetvis med sig vackre Dante Weltino OLD. Den elvaårige svarta hingsten älskar att visa upp sig och trivs i Friends Arena där ekipaget var placerade trea i Grand Prix förra året.

- Dante gillar publiken, jag tror det stärker hans självförtroende. Han växer när de klappar åt honom, säger Therese, och avslöjar att det blir premiär för en helt ny kür under Sweden International Horse Show.

- Jag har ett nytt kürprogram som jag gärna hade visat på VM, men nu blir det jättekul att få göra premiär med det inför hemmapubliken i Stockholm istället. Jag rider till musik av Sia, Adele och en del egenkomponerat.

Patrik Kittel, som numera har flera hästar på världsrankingen, har ännu inte bestämt sig vilken häst som får följa med till Friends Arena.
- Jag gör det  spännande och väljer häst sent den här gången. Men det finns fyra stycken som kan vara aktuella, säger Patrik.
Han tar inte lätt på sitt val. Förra året slog han personbästa i küren och var tvåa med Deja.
- Det är en oerhört tuff konkurrens, jag kommer att välja med noggrannhet.

Redan klar för Top 10-finalen är tyska supertalangen Sönke Rothenberger på Cosmo. Och fler toppryttare presenteras inom kort.
- Ryttarna älskar det här konceptet och det är många som gärna vill komma till Friends Arena, säger Patrik Kittel.

Dressyren under Sweden International Horse Show
Fredag förmiddag – Nationella eliten kommenterad av Patrik Kittel och Saab Top10-ryttare
Lördag förmiddag – Saab Top 10 Dressage, Grand Prix
Söndag förmiddag – Saab Top 10 Dressage, Grand Prix Kür

Sweden International Horse Show 29 november - 2 december

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons