Douglas Lindelöw och Zacramento under Gothenburg Horse Show där de tog de sista värdefulla världscuppoängen och kvalade till finalen i Paris.
FOTO: Roland Thunholm

Med Paris i sikte

2018-04-09

Målet är Paris för svenska trion Douglas Lindelöw och Henrik von Eckermann, hoppning, samt Patrik Kittel, dressyr. I veckan avgörs Longines FEI World Cup Jumping Final och FEI World Cup Dressage Final, världscupfinalerna i hoppning och dressyr. 

Trion kommer från varsitt håll i världen. Douglas Lindelöw är på väg norrut från medelhavskusten och tävlingar i Cagnes-sur-Mer.
- Formen är bra hos både mig och Zacramento. Nu är det fullt fokus på finalen, berättar han från lastbilen.

Han har gjort en final tidigare, i Las Vegas med Casello.
- Jag lärde mig en del av det. Nu har jag mer rutin och taktiken blir lite annorlunda.
Nu handlar det om att satsa och rida fort redan från första omgången, tidshoppningen.

Douglas har ett starkt team omkring sig. På plats är givetvis både mamma Agnetha och pappa Lennart, som båda är svenska mästare i hoppning och som ridit många världscuper.
Lennart har ridit en världscupdeltävling i samma arena som nu finalen ska avgöras i.
- Det är ommålat på sargen. Annars ganska lika sen jag var här för 30 år sen, säger Lennart som redan är på plats i Paris.
Han har själv även erfarenhet från att rida final, då på hemmaplan i Göteborg. 

Hoppningarna i Cagnes-sur-Mer blev inte vad Douglas tänkt sig. Den sista klassen, Grand Prix, blåste bort. Arrangören tvingades ställa in för hindren klarade inte stormbyarna.

Från USA kommer Henrik von Eckermann. Hans häst Mary Lou reser från Tyskland. Men Henrik har varit i Miami för Longines Global Champions Tour i tränarrollen för Evelina Tovek . Henrik kommer till Paris som vinnare av grundserien.
- Men det är historia nu. Allt börjar ju från noll, sa han tidigare.

Patrik Kittel har också varit på tävling. Tränare till systrarna Ramel som lyckades så bra i Nederländerna. Juliette vann Grand Prix Special och syster Antonia var två gånger sjua.

Från USA ansluter också de svenska förbundskaptenerna, dressyrens Bo Jenå och hoppningens Henrik Ankarcrona.

Jenå har haft uppdrag som domare och Ankarcrona har varit på plats inför höstens stora uppgift VM i Tryon. Allt måste ju checkas för både ryttare och hästar inför VM-äventyret.

Nu möts det svenska gänget i Paris med fokus på finalerna, som är en av säsongens stora höjdpunkter.

Sverige skulle även ha haft Tinne Vilhelmson Silfvén med i finalen i dressyr. Men Paridon Magi, finalhästen, insjuknade natten till lördagen i vad som kallas korsförlamning.

Arrangörens hemsida
Start och resultatlistor
TV-tider
förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons