FOTO: SVT Play

Finalnostalgi - Se historiska klippen

2018-04-11

Louise Nathhorst, Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann är tre starka namn när det gäller svenska insatser i världscupfinaler i dressyr och hoppning genom åren. SVT har plockat fram klippen från deras finalrundor.

1998 vann Louise "Lussan" Nathhorst och LRF Walk On Top dressyrens världscupfinal inför hemmapubliken i Scandinavium, Göteborg. Lussan är enda svenska ryttare någonsin att vinna en världscupfinal i dressyr. Kolla in den mäktiga avslutningen i ökad trav på enhandsfattning:

 

2003 blev Malin Baryard historisk då hon red in på tredjeplats i hoppningens världscupfinal i Las Vegas. Hästen hon satt på var förstås H&M Butterfly Flip och resultatet var det dittills bästa svenska resultatet i en hoppfinal. 

 

Det skulle dröja 14 år innan någon svensk hoppryttare klev upp på pallen i en världscupfinal igen. Den här gången var det Henrik von Eckermann och Mary Lou som i fjolårets final i Omaha, USA, lyckades ta hem Sveriges andra tredjeplats. 

 

I år kommer Henrik som favorit till världscupfinalen efter segern i den västeuropeiska ligan. Återigen är det Mary Lou han sitter på. Hur långt ska det räcka den här gången?

Följ världscuptävlingarna med start torsdag i SVT.
Alla TV-tider hittar du HÄR

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons