Fälttävlanslandslaget test på måndagen innebar även fystest av hästarna genom galoppträning på Jägersro Här Louise Svensson Jähde med Utah Sun och Sara Algotsson Ostholt med Wega.
FOTO: lottapictures

Tuff träning för fälttävlanslandslaget

2016-03-08

Fälttävlans förbundskapten Staffan Lidbeck hade samlat sina landslagsryttare till träningsläger på Flyinge under helgen. Elva tuffa ryttare tränade, tävlade och testades konditionsmässigt.
- I den här truppen är det ett bra driv, konstaterade förbundskapten belåtet.

Det handlade inte bara ridskicklighet och hästarnas form.
Nej, Sveriges Olympiska Kommitté passade på att fystesta gruppen.

Testledare var Jesper Sjökvist, träningsrådgivare hos SOK som också hade sällskap av ridsportens sportchef hos SOK Carina Skoog.
FystestSara Algotsson tar i för allt hon är värd under ledning av Jesper Sjökvist. Foto:lottapictures


På den tuffa helgens träningsprogram fanns både intern dressyr, programridning av dressyrtest på fyrstjärnig nivå, 130-hoppning i Lund på nationellt och konditionsträning på galoppbanan.
Men det var ändå i testlokalen i Malmö som ryttarna visade sitt rätta jag. Det handlade inte bara om att tävla mot sig själv. Utan om att vara bäst i gruppen.

Här fanns enorm prestige om vem som skulle vara snabbast eller starkast.
fälttävlan 3Johan Lundin på väg mot mål. Ludwig Svennerstål kämpar på upploppete. Foto: lottapictures

Johan Lundin, äldst i truppen med sin 52 år, var klart nöjd med sin insats på löparbanan.
Målet är satt och det handlar om OS i Rio de Janeiro i augusti. För fem ryttare i truppen kan det bli verklighet. Mer träning är framgångsreceptet.

fälttävlan 2Maria Gretzer går igenom hoppbanan i Lund med det laddade gänget. Foto:lottapictures

-Det här har varit väldigt bra dagar. Nu fortsätter arbetet för varje ryttare individuellt med planering av tävlingssäsongen, berättade Staffan Lidbeck.
Vissa hästar som är mindre rutinerade behöver gå det långa formatet på tävling. Men även Sara Algotsson Ostholts Wega som inte har det formella kvalet för start vid OS.
- Nästa gång jag samlar jag ryttarna är under Falsterbo Horse Show. Då blir det dressyrtester och hoppning för laget. berättar Lidbeck och ser fram mot en spännande säsong med höga mål.

 

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons