Svenska mästarna Anna Nilsson och Candy Girl vann CIC2* i Strzegom (arkivbild).
FOTO: Anna-Lena Bergqvist

Fem svenskar på pallen i Strzegom

2017-10-15

De svenska fälttävlansryttarna bjöd på en blågul uppvisning vid polska Strzegoms internationella fälttävlan. Seger i kort tvåstjärnig klass och totalt inte mindre än fem svenskar på pallplaceringar.
- En jättehärlig helg. Det är väl så här det ska vara!? säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Bäst gick det för regerande svenska mästarna Anna Nilsson och Candy Girl som genom en felfri terrängritt red hem segern i CIC2* på fina slutresultatet 43,50 straffpoäng.
- Jag är självklart glad, hon har gjort en jättefin tävling, säger Anna om sin häst Candy Girl. 
- Vi hade ett nedslag i hoppningen, men det var mitt fel. Sen gjorde hon en jättebra terräng.

Anna och Candy Girl var ett av få ekipage som klarade både tiden och hindren felfritt i terrängen.
- Hon är en rätt kvick liten häst och det var jättefina förhållanden. Det känns skönt att avsluta säsongen på det här viset, säger Anna.

Nästa år är det VM i Tryon, USA.
- Jag hoppas att vi kan börja nästa år i lika god form. Men vi tar tävling för tävling så får vi se. Vi måste fortfarande fixa ett VM-kval.

Tvåa i samma klass, två tiondelar bakom, placerade sig Sara Algotsson Ostholt på Wega, OS-silverhästen som är tillbaka på tävlingsbanan efter en skada och embryoföl. 

Pallplatser blev det också i den långa trestjärniga klassen CCI3* genom andraplacerade Malin Josefsson/Allan V och tredjeplacerade Linda Algotsson/Fairnet. Svenskorna var klassens enda ryttare att rida felfritt i den avslutande banhoppningen.

Hanna Berg var bästa svenska i kort trestjärnig klass, CIC3*. Med Quite Survivor red hon in på andraplats. 

- Det är så många höjdpunkter, men en är definitivt att vi går in med det här självförtroendet i vinterträningen. Att veta att vi som ett lag kan rida så här bra och hamna på rätt ända av resultatlistan, menar Fredrik Bergendorff, som redan tänker på VM nästa år.
- En huvuduppgift inför VM och framtiden är att hitta nya hästar. Vår styrka är att de bästa hästarna med de bästa ryttarna fortfarande är riktigt bra. Men en svaghet är att vi inte riktigt har tillräckligt med hästar, säger Fredrik, och fortsätter:
- Det är ett otroligt viktigt arbete att hitta några ekipage till, men vi är på god väg.

Resultat samtliga klasser

LÖRDAG

Starka fälttävlanssvenskar i Strzegom

Över 20 svenska ryttare är i helgen i polska Strzegom och rider internationell fälttävlan. Och det är mycket blågult på de övre delarna av resultatlistorna inför söndagens avgörande moment.

I den långa trestjärniga klassen, CCI3*, ligger Malin Josefsson och Allan V på en fin andraplats när dressyr och terräng summeras. Linda Algotsson ligger på fjärde plats med Fairnet.

I motsvarande korta klass, CIC3*, är Therese Viklund trea med Diabolique och Louise Svensson Jähde fyra med Waikiki när terrängen återstår.

Även i CIC2* är det i nuläget svenskt på pallen genom Sara Algotsson Ostholt som har OS-silvermedaljören Wega igång igen. Anna Nilsson ligger femma med Candy Girl.

Resultat samtliga klasser

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons