Sara Algotsson Ostholt och Wega i Aachen,
FOTO: Arkivbild

Super-Sara och Wega trea i come backen

2017-09-10

Sara Algotsson Ostholt är tillbaka med OS-silverhästen Wega. I Langenhagen, Tyskland tog Sara hand om tredjeplatsen med sitt supersto.
-Vi tog en motionstur med en tvåstjärnig tävling, skämtar Sara som njuter av att rida sin superstar.

Alla trodde att Wega gått i pension efter sin skada i kotsenskidan. Men nu är hon tillbaka med besked.
En suverän dressyr, felfri hoppning så när som på ett tidsfel och söndagens avslutande terrängprov. Där var Sara och Wega felfria. Men damerna var lite långsamma och Sara tappade andraplatsen på grund av några straff för tiden i terrängen.
- Jag gör inga planer för Wega. Men hon gillar att träna och vara med. Och hon är jätterolig att rida.
Men det är ingen superseriös come back.
Wega får tävla när hon vill.
- Jag ger henne ingen större träningsdos. Men det passade bra att hon följde med hit till Langenberg. Tävlingen var främst för att ge min  yngre häst Apertina, eller Peggy, som jag kallar henne lite rutin, berättar Sara.
Apertina är hoppstammad och började gå fälttävlan först förra året. Hon är åtta år.
- Det är min framtidshäst. Hoppa kan hon. Hon behöver bli starkare och lära sig alla typer av fälttävlanshinder, berättar Sara.
Apertina tog också en placering till Saras glädje.
- Men jag behöver fler hästar för att hålla nivån. Nu när Reality är såld, förklarar hon.

Bettina Hoy, Tyskland, utklassningsvann. Efter en suverän dressyr på över 83 procent var hon felfri i både hoppning och i terrängen.

Resultat

Sara Algotsson Ostholt och Wega är tillbaka på de internationella banorna. Silverduon från OS i London 2012 glänste i den tvåstjärniga, CIC 2*-klassen i Langenhagen, Tyskland.
Nu säljer Sara EM-hästen Reality och tar nya tag.

Efter dressyr och hoppning är silverduon tvåa efter Bettina Hoy, Tyskland, med Seigneur Medicott, som gjorde en enastående dressyr och felfri banhoppning.
Sara gjorde en mycket bra dressyr och var felfri på hinder, men noterade ett tidsfel.
Wega har kommit tillbaka efter en skada och efter att ha blivit mamma till två föl efter Chacco´s Crack, med hjälp av embryotransfer.

Under söndagen väntar terrängprovet i den tvåstjärniga klassen.
Sara startar även Apertina, åtta år, och håller en elfteplats.
Louise Svensson Jähde har placerat sina yngre hästar på 13:e och 14:e plats, efter felfri hoppning med Fidelius och två tidsfel med Viva 29.

Resultat

Sara säljer Reality-EM-bronshästen

Sara Algotsson Ostholt har sålt Reality, hästen hon var med och tog EM-brons på i Strzegom, Polen för en knapp månad sedan.
Hästen har kallats svenska folkets häst efter den räddningskampanj via en insamling som satte igång efter EM i Malmö 2013.
Före EM i Polen köpte Sara ut delägarna i Reality och satsade fullt ut på mästerskapet som gav ett lag-brons och så när en individuell medalj.
- Det var ett väldigt, väldigt, väldigt svårt beslut, sa Sara till SVT-sport.

Om sitt tävlande med silverhästen Wega från OS i London 2012, som gör comeback i Lagenhagen i Tsykland kommenterade Sara till SVT:

– Förra året var det ju slut, veterinären sa att jag kunde glömma att tävla henne igen och allt kändes helt förbi, men nu känns hon så fin.

– Det blir på hennes villkor, hon behöver inte bevisa något och vi känner noga efter hur det känns efter varje gren. I dag har det regnat och visar det sig att underlaget inte är bra nog kommer jag inte att starta terrängen även om hon är med i toppen.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons