Vendela rider både dressyr och fälttävlan och i helgen kvalade hon via tävlingar i Frankrie till YR-EM
FOTO: KN

Vendela kvalade för start i YREM

2017-11-21

Landslagsryttarinnan i dressyr och fälttävlan Vendela Eriksdotter Rubin har i helgen tävlat internationell fälttävlan i le Pouget vid franska rivieran. Vendela Eriksdotter Rubin har kvalificerat sig till Europeiska Mästerskapen i fälttävlan för Young Rider 2018.

Vendela deltog i det svenska landslaget i EM för juniorer 2017 i Irland med Lundens Djurhälsas fantastiska sto Vienna Imperial.

I sista minuten kom ekipaget med till polska Strzegoms CIC2* i oktober där Vendela fick debutera tvåstjärnig klass. Resultatet blev en placering och de var felfria både på hinder och tid i terrängen. Detta bidrog till att ekipaget kvalificerade sig till CCI2* och därmed bestämdes i samråd med coachen William Nilsson Fryer och landslagsledningen att de skulle att åka till Le Pouget i november för att debutera CCI2*.

Vendela och Vienna åkte dit tillsammans med Anna Freskgård och William Nilson Fryer i deras lastbil.
-Vi inledde med en stabil dressyr efter första Horse Inspection. Terrängbanan var den tuffaste jag sett och krävde många bangångar och mycket coachning. Terrängen var helt fantastisk att rida och Vienna var en riktig krigare.

Därefter började arbetet för att få Vienna att återhämta sig på bästa sätt. Hon var väldigt fräsch och Ground Jury sa ”Accepted” innan hon saktat av till skritt på andra Horse Inspection.
- Banhoppningen var på maxhöjd och teknisk. Vienna var fantastisk, men vi drog på oss ett hinderfel där en bom föll.

Slutresultatet blev 56.8 straffpoäng och gav en hedrande placering i tuff konkurrens.
Därmed har de kvalificerat sig till EM för young rider 2018 i Fontainebleau utanför Paris.
- Detta var den bästa 18-årspresent jag kunnat få, säger Vendela.
- Det känns euforiskt motiverande att ha kvalat till Europeiska Mästerskapen och jag är så glad över att min häst har tagit steget upp till tvåstjärnigt så bra. Jag är otroligt tacksam för hela mitt team och framförallt för att William har coachat mig på ett fantastiskt sätt. 
- Jag är imponerad, men inte förvånad över Vendelas prestation, menar en nöjd coach William Nilsson Fryer.

Resultat

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons