Sara Algotsson Ostholt på Wega red ihop närmare 70% i dressyren.
FOTO: EventingPhoto

Saras silverhäst still going strong

2018-04-14

Efter fredagens dressyr låg Sara Algotsson Ostholt och Wega tvåa. Med ett hinder ned i banhoppingen och några tidsfel i terrängen blev det till slut femtonde plats. Sara tog även sextondeplatsen med Cesar V.

Efter ett nedslag i banhoppningen för Wega och en felfri runda med Cesar V låga Sara Algotsson Ostholt trea och fyra inför den avslutande terrängen.

Båda hästarna var felfria på hinder i terrängen men det blev några tidsfel. Wega slutade totalt på femtonde plats och Cesar V på sextonde. Vann klassen gjorde hemmaryttaren Tim Lips på Bayro.

Länkar och resultat i Kalendern

FREDAG
Sara Algotsson Ostholt startar i helgen tvåstjärnig fälttävlan i nederländska Oudkarspel. Efter dressyren ligger ekipaget tvåa. Sara ligger också på sjätte plats i klassen med Cesar V.

För sex år sedan tog Sara Algotsson Ostholt OS-silver med sagohästen Wega. Ekipaget fortsatte att tävla tills en skada satte stopp och ett tag såg det ut som Wega skulle bli pensionär på heltid.

Så småningom startade Wega i lägre klasser med en ung tysk ryttare men förra året tändes hoppet om att kunna tävla internationellt igen och i september var Sara och Wega trea i en tvåstjärnig tävling i Tyskland.

Wega är 17 år nu och en come back i större sammanhang är inte aktuell men hon följer med på tävling när Sara rider andra hästar.

Cesar V är en tioårig tysk valack som på senare år tävlats av både Sara och hennes make Frank Ostholt.

Klassen avgörs under lördagen med hoppning på morgonen och terräng på eftermiddagen.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons