Sara Algotsson Ostholt på Wega (arkivbild).

Seger för Sara i Strzegom

2018-07-01

Sara Algotsson Ostholt visar att Wega är "still going strong" genom seger i den långa trestjärniga klassen i Strzegom, Polen.

Det blev ett nedslag i den avslutande banhoppningen men närmaste konkurrenten Andreas Ostholt, svåger till Sara, fick två och Sara kunde behålla förstaplatsen.

Resultat

 

Sara Algotsson leder i Strzegom

Sverige tappade sin andraplacering i Nations Cup efter lördagens terrängmoment, efter att Linda Algotsson på Fairnet utgått. För syster Sara Algotsson Ostholt går det bättre, hon leder den långa trestjärniga klassen med Wega.

I helgens Nations Cup-tävling i Strzegom testas det nya OS-formatet, som innebär att varje lag består av tre ryttare istället för som tidigare fyra. Därmed räknas allas ritter och Sverige rasar i resultatlistan.

Sandra Gustafsson och Johan Lundin var felfria på hinder i terrängen men fick några tidsfel. Sandra ligger på fjortonde och Johan på femtonde plats inför söndagens banhoppning.

Philippa Magnusson rider individuellt och är bästa svensk på nionde plats med Cesar. Leder klassen gör japanen Yoshiaki Oiwa, en av två ryttare som klarade optimaltiden.

Exakt på optimaltiden i den långa trestjärniga klassen red Sara Algotsson Ostholt på Wega. Därmed behåller hon ledningen inför banhoppningen. Bara dryga två straff efter ligger Saras svåger Andreas Ostholt.

Arrangörens hemsida

FEI-tv sänder live

Sverige tvåa efter dressyren

Det svenska Nations Cup-laget i fälttävlan ligger tvåa efter dressyren i Strzegom, Polen, Frankrike leder och Tyskland ligger på tredje plats.

Individuellt ligger Linda Algotsson på Fairnet åtta, Johan Lundin på Mind Me på artonde och Sandra Gustafsson på Kvadrat på nittonde plats.

Linda Algotsson rider också Fair Spot utanför laget och ekipaget ligger på andra plats efter dressyren, tyska Marie Kraack leder.

Imorgon avgörs terrängen, Nations Cup-klassen startar klockan 15 och FEI-TV sänder direkt.

Bra start för Sara Algotsson i Strzegom

Sara Algotsson Ostholt på silverhästen Wega har tagit ledningen efter dressyren i den långa trestjärniga klassen som inte ingår i Nations Cup. Sara fick 74 procent och ligger således på 26 straffpoäng inför terrängen.

I samma klass ligger Victoria Carlerbäck och Zlatan på elfte plats med 34,70 straffpoäng. William Nilsson Fryer på La Liga har 44,80 straff och ligger på nittonde plats.

Sara startar också två hästar i den långa tvåstjärniga klassen. Med Arpetina ligger hon tvåa efter dressyren på 26,40 straffpoäng och med Cesar V ligger hon trea på 26,60. Leder gör tyske Kai Rüder på 25,10 straffpoäng

Dressyren i FEI Nations Cup avgörs fredag eftermiddag.

Svenskt lag till Nations Cup i Strzegom

28 juni till 1 juli rids FEI Eventing Nations Cup, CICO3* i Strzegom, Polen. Det svenska laget ligger i ledning i tabellen efter två omgångar. Till Strzegom har Fredrik Bergendorff nu tagit ut de tre ryttare som ska rida i det svenska laget.

- Vi åker med tre duktiga ryttare; Linda Algotsson med Fairnet som är en erfaren ryttare och erfaren häst. Sandra Gustafsson med Kvadrat, ekipaget gick bra i Wiesbaden och jag hoppas det fortsätter så. Johan Lundin med  Mind Me startar sist, det är en lite mer okänd häst för Johan, men han segrade de Svenska Mästerskapen nyligen och det är en bra häst. Förväntningarna är att alla ryttarna kommer att rida bra, att de kommer rida in på nära 30 straffpoäng. 

Under tävlingarna i Strzegom testas det nya lagformatet inför OS 2020. 
- Det ska bli intressant att se hur det fungerar med tre ryttare i laget.
- Vi är ganska vana att rida med tre ryttare, för de större nationerna som haft fler ryttare att välja på är det nog mer nytt.

VM prioriteras högre än Nations Cup i år, ändå ligger Sverige i ledning.
- Att Sverige är i topp i tabellen känns jättekul, även om alla lag inte har ridit sin andra omgång ännu, det är väldigt roligt att vi har 17 svenska ryttare i 3* klass i fälttävlan. Det är lättare att kunna ha med lag till de olika tävlingarna. Till 2019 satsar vi ännu mer, nu värmer vi bara upp. VM måste prioriteras eftersom vi kan kvala där, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Att 17 svenska ryttare nu rider på 3* nivå har flera grunder.
— Det är många duktiga ryttare har fått chansen att få bli bättre, men också lite tur, så det är inte bara min förtjänst. Nu måste vi hitta ett bra sätt att få detta att fortsätta och stötta ryttarna på rätt sätt. Hur bra och säkra är de på den nivån, hur hög lägsta nivå har de. Till slut är det ändå bara de tre bästa resultaten som räknas. Det är något att ha med sig men har vi inte bredden är det svårt att få de säkra toppresultaten fortsätter Fredrik.

Fredrik Bergendorff, förbundskapten och Elisabeth Lundholm, som hjälper fälttävlanslandslaget med dressyren, kommer att vara på plats i Strzegom.

I det svenska laget rider:
Linda Algotsson-Fairnet 
Sandra Gustafsson-Kvadrat
Johan Lundin-Mind Me

Nations Cup rids i kort 3* klass.

Tidsprogram för FEI Eventing Nations Cup:
Fredag 12.00 dressyr
Lördag 15.00  terräng
Söndag 15.00 hoppning

Övriga svenska ryttare: Sara Algotsson Ostholt, Viktoria Carlerbäck, Philippa Magnusson, William Nilson Fryer, Anna Nilsson, Anna Freskgård, Ulrika Bladh.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons