Förra året vann Hofors Ridsällskap lag-SM för häst, i år var det ponnylaget som fick bära guldtäcken.
FOTO: Fredrik Jonsving

Hässleholm och Hofors nya svenska mästare

2018-09-30

Hässleholms Hästsportförening och Hofors Ridsällskap blev nya svenska mästare i fälttävlan när lag-SM avgjordes i helgen. Stolt SM-sponsor är Folksam.

Arrangörsklubben Hermanstorp Kör o Ridklubb tog silver på häst och brons på ponny.

Lag-SM Ponny

  • Guld – Hofors Ridsällskap (Filippa Nöjd/Essenar Zara, Vilma Paulsson/Siegårds Mynthe, Wilma Lindgren/Munsboro Don, Ellen Kling/Carrikleas Boy Rebel, Matilda Lindblom/Newgate Chico)
  • Silver – Baståsens Ridklubb
  • Brons – Hermanstorp Kör o Ridklubb 95,5

SvRF Häst Hässleholms Hästsportförening_900Guldlaget från Hässleholms Hästsportförening. Foto Fredrik Jonsving

Lag-SM Häst

  • Guld – Hässleholms Hästsportförening (Filippa Andersson/Special Snaps, Elvira Rosenberg/Avalon, Martina Andersson/Dupicor, Jon Andersen/Freddie Mercury, Alice Andersen/Lavendel)
  • Silver – Hermanstorp Kör o Ridklubb
  • Brons – Trossnäs Fältrittklubb

Kompletta resultat

Spännande inför terrängen i lag-SM

Inför terrängen leder Hofors Ridsällskap lag-SM för häst och hemmaklubben Hermanstorp ponnyklassen. Se söndagens avgörande terräng på webb-TV.

I lag-SM för häst leder Hofors Ridsöllskap, före Hässlehholms Hästssportförening och Hermanstorp på tredje plats. I ponnyklassen leder hemmalaget Hermantorp före Ekenässjöns Hästsportklubb och på tredje plats Hofors Ridsällskap.

Det är små marginaler och söndagens terräng kommer att vara direkt avgörande för hur SM-medaljerna fördelas.

Webb-TV - Equisport sänder direkt

Stort startfält på lag-SM

Efter ett fantastiskt framgångsrikt år för Hermanstorps K&RKs ekipage, med både SM, NM- och EM-medaljer, så laddar klubben inför det största arrangemanget på 11 år, nämligen lag-SM i fälttävlan för både ponny och häst 28-30 september 2018.

Med mindre än 10 dagar kvar, går arbetet inför lag-SM in i en intensiv period. Det färdigställs och planeras och inte minst har sekretariatet, med Maria Sjövald som ansvarig, ett gediget och ansvarsfullt arbete framför sig. Med 10 hästlag och 29 ponnylag, ger det ett startfält på 195 ekipage. Totalt är det ca. 240 ekipage som kommer till start.

Start och resultatlistor

Webb-TV

Samtliga lag, som tog medaljer i Mantorp 2017, finns på plats för att försvara sina positioner. Dock är det många, inte minst arrangörsklubben Hermanstorp K&RK, som kommer att bjuda upp till kamp. Arrangören håller nu tummarna för att vädrets makter är med och att helgen blir den häst-festen som de jobbat för och hoppas på.

Fredagen den 28 september kl. 19.00 är det invigning i ridhuset på Stum. Direkt (nästan) från VM i Tryon kommer Niklas Lindbäck för att hålla invigningstalet och klippa bandet.

Sista helgen i september blir det stor häst-fest på anläggningen i Stum utanför Falkenberg. Ett arrangemang, med drygt 200 ryttare, lika många hästar och alla supportrar i form av familj, hästskötare, hästägare, publik och funktionärer. Dessa kommer att samsas på området från Falkenbergs motorbana till anläggningen på Stum. Fälttävlan, som kan jämföras med ett triathlon, är en stor utmaning för alla ekipage och bara de väl förberedda, ger sig in i tävlingen.

Tävlingen går över tre dagar och startar fredag lunch med dressyren som fortsätter på lördagen. Strax före lunch på lördagen beräknas hoppningen starta.

På söndagen avslutas tävlingen med terrängen, vilket alltid är en spännande upplevelse för alla. Hoppningen och terrängen kommer att webb-sändas av Equisport.se

På tävlingsområdet kommer det att finnas ett 10-tal utställare och mattält där det serveras allt från fika till dagens lunch.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons