Svenska laget i Boekelo, fr v Christoffer Forsberg, Malin Josefsson, Therese Viklund och Hanna Berg.
FOTO: www.eventingphoto.com

Sverige trea i Nations Cup i Boekelo

2018-10-14

Det svenska fälttävlanslaget slutade på tredje plats i FEI Eventing Nations Cup i Boekelo, Nederländerna. Totalt i hela serien blev det en fjärde plats.
- Ryttarna har varit otroligt duktiga den här helgen, berömmer förbundskapten Fredrik Bergendorff.

I det svenska laget red Malin Josefsson på Allan V, Hanna Berg på Quite Survivor, Therese Viklund på Diabolique och Christoffer Forsberg på Hippo’s Sapporo.

Målet var att nå upp till en pallplats i totalställningen. Dit räckte inte riktigt poängen, men Fredrik Bergendorff är nöjd med sitt lag av unga ryttare som presterat fina resultat i Boekelo.
- Vi tog ju våra bästa ryttare till VM, så de vilar nu. De ryttare som har varit här och ridit vill verkligen ta ett steg framåt och de närmar sig helt klart mästerskap.

Malin Josefsson Allan V SWE 3H2A7788Malin Josefsson och Allan V har gått som tåget hela helgen. Foto: www.eventingphoto.com

Sverige låg fyra efter dressyren och klättrade sedan till tredje plats efter terrängen. En placering de också lyckades hålla i den avslutande banhoppningen där Malin Josefsson och Hanna Berg red felfritt.
- Vi saknar en del poäng i dressyren fortfarande, även om vissa rundor står ut som väldigt bra. I terrängen blir vi bara bättre och bättre, vi hade en jättestark dag där. Sedan i hoppningen har vi en del otroligt bra rundor, speciellt Malins och Hannas. Även de övriga har mycket bättre struktur nu och håller sig till sina grundprinciper mycket bättre, analyserar Bergendorff.

Malin Josefsson och Allan V slutade på 30,80 straffpoäng och blev därmed bästa svenska ekipage på en individuell sjätteplats.

Ett glädjeämne är också antalet svenska fälttävlansryttare som är stabila på trestjärnig nivå.
- Det är jättebra att vi har så många på den här nivån att vi kan göra valet att vila vissa. Det är en styrka, menar Bergendorff.

Resultat individuellt

Resultat lag

Slutställning FEI Eventing Nations Cup:
1) Storbritannien 570 poäng
2) Frankrike 540
3) Tyskland 420
4) Sverige 415
5) Italien 320
6) USA 240 
Fullständig ställning

Arrangörens hemsida

LÖRDAG

Superterräng av svenska laget

Det svenska laget levererade idel felfria ritter på hinder i terrängen under FEI Eventing Nations Cup i Boekelo, Nederländerna. 

Therese Viklund, Malin Josefsson, Hanna Berg och Christoffer Forsberg var alla felfria på hinder. Tre fjärdedelar av laget hade några tidsfel, men Malin Josefsson var prickfri rakt igenom på Allan V och red dessutom felfritt inom tiden i sin individuella start på Golden Midnight.

De fina svenska insatserna lyfte laget till en tredjeplats inför söndagens avgörande banhoppning.

Banhoppningen startar klockan 11:00. FEI TV sänder live.

FREDAG

Sverige fyra efter dressyren

Sverige tappade några placeringar under fredagen vid FEI Eventing Nations Cup i Boekelo, men har ett bra slagläge inför lördagens terräng. Fjärde plats just nu, bara några få straffpoäng från täten.

Hanna Berg och Christoffer Forsberg gjorde stabila insatser i dressyren och landade på dryga 35 respektive 32 straffpoäng. Det ger Sverige 87 straffpoäng totalt och fjärde plats bakom topptrion Tyskland, Storbritannien och Nederländerna. Det skiljer dock bara knappa fem straff upp till pallplats.

Lördagens terräng startar klockan 10:30. FEI TV sänder live.

Liveresultat individuellt

Liveresultat lag

Arrangörens hemsida

TORSDAG

Therese Viklund - Diabolique SWE 1810115017Therese Viklund och Diabolique fyra efter dressyren. Foto: www.eventingphoto.com

Sverige i ledning i Boekelo

De svenska fälttävlansryttarna har inlett på bästa sätt i FEI Eventing Nations Cup i Boekelo, Nederländerna. Efter halva dressyren leder Sverige strax före Storbritannien och Tyskland.

Therese Viklund och Diabolique red ihop hela 76,22 procent i dressyrprovet och landade på 23,80 straffpoäng och en individuell fjärdeplats just nu.

Malin Josefsson följde sedan upp med en stabil ritt på Allan V. Ekipaget fick 69,23 procent, vilket ger 30,80 straff. Med det leder Sverige efter halva dressyren på 54,60 straffpoäng. Storbritannien och Tyskland är hack i häl, båda på 54,90 straff.

Under fredagen rider andra halvan av startfältet sin dressyr.
Svenska starttider:
10:48 Anna Nilsson - Candy Girl
11:51 Hanna Berg - Quite Survivor (lagryttare)
14:08 Malin Josefsson - Golden Midnight
14:56 Therese Viklund - Viscera
15:43 Christoffer Forsberg - Hippo's Sapporo (lagryttare) 

FEI sänder live på Youtube

FÖRHANDSINFORMATION

Sverige går för pallplats i Boekelo

Det är dags för säsongsavslutning av FEI Eventing Nations Cup i Boekelo, Nederländerna. Sverige ställer upp med ett ungt lag och siktar på pallplats.
- Vi satsar på att ta tredjeplatsen i serien, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

I det svenska laget startar:
1. Therese Viklund, 31 år, – Diabolique
2. Malin Josefsson, 30 år, – Allan V
3. Hanna Berg, 31 år, – Quite Survivor
4. Christoffer Forsberg, 27 år, – Hippo's Sapporo

- Det är fyra ryttare som verkligen är sugna att visa vad de går för, säger Fredrik Bergendorff.
Alla fyra ryttarna har dessutom ingått i Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram ATG Hopp & Talang. Malin Josefsson ingick i utvecklingsprogrammet säsongen 2015/2016. Therese Viklund och Christoffer Forsberg gick båda 2016/2017 och Hanna Berg är en av deltagarna i det pågåendet programmet 2017/2018.

Individuellt startar Anna Nilsson på Candy Girl. Therese startar även Viscera individuellt liksom Malin på Golden Midnight.

Tävlingarna i Boekelo inleds med dressyr torsdag och fredag. På lördag är det terräng och på söndag avslutas tävlingarna med banhoppning.
- Solen skiner här i Boekelo, i vanliga fall regnar det nio år av tio. Jag tar det som ett gott tecken, säger Fredrik.

Tidsprogram
Onsdag 10 okt 14:00 Hästbesiktning
Torsdag 11 okt 09:00 Dressyr part 1 - Vi sänder live på facebook
Fredag 12 okt 09:00 Dressyr part 2 - FEI sänder live på Youtube
Lördag 13 okt 10:30 Terräng - FEI TV sänder
Söndag 14 okt 09:00 Hästbesiktning, 11:00 banhoppning, 16:00 prisutdelning - FEI TV sänder

Resultat

Aktuell ställning FEI Eventing Nations Cup

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons