Peder Fredricson och H&M All In i Falsterbo 2015. I sommar blir det återigen nationshoppning, givetvis med svenskt lag på startlinjen.
FOTO: Roland Thunholm

Hoppningens landslag för 2016 klart

2016-01-24

Förbundskapten Sylve Söderstrand har presenterat hoppningens landslag för 2016. I spetsgruppen ingår åtta ryttare och i truppens utmanargrupp finns fyra namn med aspiration och kunnande att ta en plats i lagen, till exempel på kommande nationshoppningar.

-    Det är en spännande säsong vi har framför oss och jag tycker landslaget har den kapacitet som behövs för att möta årets utmaningar, säger Sylve Söderstrand.
OS i Rio är årets stora mål, där hoppningen avgörs under OS andra vecka.
-    Men innan dess har vi till exempel världscupfinalen på hemmaplan i Göteborg att se fram emot, och till sommaren rider vi för en bra placering i nationshoppningsligan.

Gothenburg Horse Show med världscupfinalerna i hoppning och dressyr äger rum i påskhelgen i Scandinavium och som värdnation har Sverige några extra platser i klasserna.
Nationshoppningsligan, Furusiyya FEI Nations Cup™ där Sverige rider i högsta divisionen, inleds i belgiska Lummen i april och avslutas med final i Barcelona i september. Falsterbo Horse Show är en av arrangörerna av nationshoppningsligan och där får vi naturligtvis se ett svenskt lag.

-    Vi har också flera internationella hopptävlingar i Sverige i år, vilket är jättekul och ger fler svenska ryttare chansen att rida i internationell miljö.
Borås är först ut med en trestjärnig internationell hopptävling i mars. Som traditionen nu bjuder avslutas året med de internationella hoppklasserna på Sweden International Horse Show.

Hopplandslaget 2016
Spetsgrupp
Malin Baryard Johnsson, Norrköping
Rolf-Göran Bengtsson, Breitenburg, Tyskland
Henrik von Eckermann, Hörstel, Tyskland
Angelie von Essen, Dinmore, Storbritannien
Peder Fredricson, Vitaby
Douglas Lindelöw, Hörby
Charlotte Mordasini, Geneve, Schweiz
Helena Persson, Västerhaninge

Utmanare
Jonna Ekberg, Wolvertem-Meise, Belgien
Nicole Persson, Ibbenbüren, Tyskland
Evelina Tovek, Varberg
Alexander Zetterman, Linderöd

Förbundskapten: Sylve Söderstrand

Peder-Fredricson-Magnus-Maria-Wallberg_media_170827-RT

Hoppning i media

Följ rapporteringen
Hoppsporten_mot_2020_box

Vision om svensk hoppsports framtid

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons