Douglas Lindelöw väljer Udermus till världscupkvalet i Leipzig.
FOTO: Roland Thunholm

Lindelöw inte kvalad till världscupen

2016-01-15

Douglas Lindelöw har inlett världscuphelgen fint i Leipzig, Tyskland. Med Talina var han placerad fyra i fredagseftermiddagens tidshoppning på 145-höjder.
Tyvärr kvalade han inte in till Longines FEI World Cup-kvalet på söndag.

Senare under kvällen red Douglas en 150-klass där det gällde att göra en bra runda för att få en startplats i söndagens världscupklass. Douglas gjorde en bra ritt med fyra fel men det räckte inte för start på söndagen i Longines FEI World Cup.

Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann är redan startklara för världscupen men Douglas behöver alltså kvala. Totalt får 40 ryttare starta på söndag.

Alla tre svenskarna kan vara på väg mot finalplatser. Rolf-Göran vädrade Casall Ask i fredagens 150-hoppning och red fort men fick fyra fel.

Henrik red inte Cantinero utan Sansibar som var spänd inför den stora arenan i mässhallen i Leipzig.

Ludger Beerbaum red sin nya häst Casello, som Douglas nyligen sålde till den tyske toppryttaren. Åtta fel blev resultatet.

Resultat i kalendern

SVT sänder världscuphoppningen på söndag, liksom FEI TV, betalkanal. ClipMyHorse sänder övriga klasser.
Tv-tiderna hittar du här

Arrangörens hemsida

Start och resultatlistor

FÖRHANDSINFO

Tre svenskar i Leipzig

Tre svenska ryttare kommer till start i Leipzig, Tyskland, vid Longines FEI World Cup i hoppning. Det är Rolf-Göran Bengtsson, Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw. Alla tre är med och slåss om finalplatser till Longines FEI World Cup-finalen i Göteborg 24-28 mars. Värdefulla poäng är i potten denna helg.

Det här är ställningen inför Leipzig:
Rankning

Henrik von Eckermann är sexa i tabellen på 38 poäng. Till Leipzig har han med sig fyra hästar. Cantinero är förstahästen i kvartetten som kompletteras av Sansibar, Solitaer och sjuårige Catover.
På 13:e plats i tabellen finns Douglas Lindelöw som i Leipzig rider Udermus, som tog poäng senast i Mechelen, Talina, guldhästen från Young Rider-EM 2010 och åttaåriga unghästen Ida van de Bisschop. Douglas har 31 poäng och jagar för att vara på den säkra sidan till finalen i Göteborg.

Rolf-Göran Bengtsson kommer till start med suveräne hingsten Casall Ask som gjort en start i världscupen i Lyon, Frankrike. Där var de sexa och tog värdefulla poäng. Rolf-Göran är 23:a och har 25 poäng. Med till Leipzig är från Stall Bengtsson&Kristoffersen är också hingsten Clarimo Ask och den åttaåriga unghästen Crunch.

I den stora mässhallen i Leipzig där världscupfinalen avgjordes 2011 är det en kokande gryta under fyra tuffa tävlingsdagar. Longines FEI World Cup-kvalet rids på söndag.

Peder-Fredricson-Magnus-Maria-Wallberg_media_170827-RT

Hoppning i media

Följ rapporteringen
Hoppsporten_mot_2020_box

Vision om svensk hoppsports framtid

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons