Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask tog två poäng i Zürich.
FOTO: Roland Thunholm

Poäng till Rolf-Göran och Casall Ask

2016-01-31

Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask plockade två poäng i Longines FEI World Cup i Zürich.
Fyra fel stoppade Rolf-Göran från omhoppning. Pius Schwizer vann på hemmaplan med PSG Future.
- Jag rider inte i Bordeaux så det här var sista chansen, sa Rolf-Göran efter sin ritt i Zürich.

Rolf-Göran har deklarerat att det här var hans sista kval i världscupen. Han behövde poäng för att nå finalen i Göteborg, under påskhelgen 24-28 mars. Två poäng räckte inte till.
En omgång återstår av kvalserien i Bordeaux, Frankrike, kommande helg. 

- Casall hoppade väldigt bra idag. Men marginalerna är så små och fyra fel räcker inte till en topplats. Så är det bara, konstaterade Rolf-Göran som kommer till världscupfinalen för att rida kringklasserna.
Rolf-Göran är i dagsläget på 29:e plats i tabellen. Henrik von Eckermann är så här långt åtta och har chans till fler poäng precis som Dougals Lindelöw som är på en 18:e plats.

Även om Rolf-Göran kunde ha ändrat sitt schema så är både han och Casall Ask bokade kommande lördag för andra uppdrag än världscuphoppning.

Däremot rider både Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw i Bordeaux. Henrik  står med en fot i finalen. Men i Zürich utgick Henrik efter flera nedslag med Cantinero. Han har i dagsläget 39 poäng och finalchans.

Douglas kan också nå finalen om han tar poäng i Bordeaux. Den västeuropeiska ligan toppas i stor stil av tysken Christian Ahlmann som verkar vara i en klass för sig den här säsongen.

Resultat

Aktuell ställning världscupen i hoppning efter Zürich

FREDAG

Nära prispallen för Henrik i Zürich

Fyra fjuttiga hundradelar var marginalen till en  topp-treplats i Zürich för Henrik von Eckermann med "nya" hästen Giljandro van den Bosrand. Henrik var fyra i Grand Prix-hoppningen som vanns av belgaren Gergory Wathelet. Henrik rider på söndag för att säkra en plats i Longines FEI World Cup-finalen i Göteborg 24-28 mars.

Henrik är i Zürich för att ta hem poäng som säkrar en start i finalen av Longines FEI World Cup i Göteborg under påskhelgen.
Han har värmt upp Cantinero, som ska gå världscupen, i en 145-hoppning och ställde istället upp med Giljandro van den Bosrand i Grand Prix-klassen.
Grand Prix-hoppningen blev en spännande fight. Henrik höll länge en tätposition med Giljandro van der Bosrand. Nu blev det fyra hundradelar från en pallplats.

Rolf-Göran Bengtsson har också vädrat Casall Ask i en 145-hoppning och red Unita Ask i Grand Prix-hoppningen. Rolf-Göran satsar med sin VM-häst Casall Ask för att ta sig till final i Göteborg, 24-28 mars.

Resultat

FÖRHANDSINFO

Viktiga poäng på spel i Zürich

Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann är på plats i Zürich, Schweiz, för att slåss om värdefulla poäng i hoppningens världscupliga. Endast en deltävling återstår efter helgen innan det är dags för världscupfinal under Gothenburg Horse Show i påsk.

Henrik von Eckermann har 39 poäng i dagsläget och ligger på åttonde plats på världscuprankingen. Det borde räcka till final. Men Henrik säkrar gärna upp med några extra poäng i helgen. Rolf-Göran Bengtsson är däremot pressad att ta många poäng för att fixa en finalplats. I dagsläget ligger han på 24:e plats med 25 poäng. Runt 40 poäng brukar krävas för en plats i finalen dit de 18 bästa ur den västeuropeiska ligan går.

Både Henrik och Rolf-Göran har med sina bästa hästar i form av Cantinero och Casall Ask. Henrik har dessutom med sig Sansibar och Chacanno medan Rolf-Göran stärker upp med Unita Ask och Oak Grove's Heartfelt.

>> "Att nå finalen är mitt största mål" - SVT Sports intervju med Henrik von Eckermann

Världscupklassen, Longines FEI World Cup Jumping, rids söndag eftermiddag med start klockan 14:25. Se det live på SVT Play eller FEI TV. Länkar nedan.

Arrangörens hemsida

Start- och resultatlistor

TV-tider
29-31 januari Livestream från alla klasser förutom GP-hoppningen och världscupen
Söndag 31 januari:
14:15-16:45 SVTPlay Longines FEI World Cup Jumping, direktsändning
14:15 FEI TV Longines FEI World Cup Jumping, direktsändning
18:00-18:40 SVT2 sammandrag från Longines FEI World Cup Jumping
23:30 Eurosport sammandrag från Longines FEI World Cup Jumping

Peder-Fredricson-Magnus-Maria-Wallberg_media_170827-RT

Hoppning i media

Följ rapporteringen
Hoppsporten_mot_2020_box

Vision om svensk hoppsports framtid

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons