Henrik von Eckermann och Gotha FRH vid vinsten i Hongkong 2014.
FOTO: Longines Masters

Ingen GP-start i Hong Kong för Henrik

2016-02-19

Henrik von Eckermann kom inte till start i GP-klassen i Hong Kong. På framridningen konstaterade Henrik att Cantinero inte kändes som han brukar.

- Vi vet inte vad det är för fel men han travade inte helt korrekt i uppvärmningen, säger Henrik.
- Det är förstås tråkigt men att hästarna mår bra går alltid först.

Det blev tysk seger i klassen. Marco Kutscher startade sist och med iskall precision gick han i mål med över en och en halv sekunds marginal till Kevin Staut, Frankrike. Marco fick därmed ta emot en extra bonus, för att ha tagit två segrar av fyra möjliga i GP-serien Longines Masters.

Henrik von Eckermann tävlar i Hongkong

I helgen samlas några av världens bästa hoppryttare i Hongkong för att rida prestigefulla tävlingen Longines Masters. Henrik von Eckermann, som vann tävlingen 2014 och tog en andraplats förra året, är tillbaka för att försvara de svenska färgerna.

Förra året var det bara John Whitaker, Storbritannien, som kunde rå på Henrik von Eckermann med lilla fuxstoet Gotha FRH.
- Jag känner nästan att jag kan skryta med att ha blivit slagen av John i en tät omhoppning, sa Henrik då.

I år har han med sig Cantinero och Solitaer. Motståndet bjuder på bland andra Patrice Delaveau, Daniel Deusser, Jane Richard Philips, Ludger Beerbaum, John Whitaker, Pius Schwizer, Roger-Yves Bost och Marco Kutscher. 

Longines Masters består av tre deltävlingar. Förutom Hongkong ingår också Los Angeles och Paris. Om en ryttare vinner alla tre deltävlingarna i rad väntar en Grand Slam-bonus på en miljon euro. Vinst i två deltävlingar i rad belönas med 500 000 euro och för vinst i två deltävlingar av tre (ej följande på varandra) väntar en bonus om 250 000 euro. Marco Kutscher, som vann i Los Angeles i oktober, har chans på den sistnämnde medan Patrice Delaveau, som vann i Paris i december, har chans på en Grand Slam. Men då måste han vinna både i Hongkong och sedan i Los Angeles i höst.

Arrangörens hemsida

Start- och resultatlistor

TV-tider
Live webb-TV
Söndag 21 februari 08:00 Eurosport direkt från Hong Kong Masters

Peder-Fredricson-Magnus-Maria-Wallberg_media_170827-RT

Hoppning i media

Följ rapporteringen
Hoppsporten_mot_2020_box

Vision om svensk hoppsports framtid

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons