FOTO: Roland Thunholm

Säsongsstart i Folksam Ponnyallsvenska

2016-02-22

Nästa vecka är det säsongsstart för Folksam Ponnyallsvenska, ponnyernas egen elitserie i hoppning. Tävlingen samlar 56 lag från norra till södra Sverige. Folksam, Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor och ridsportens försäkringsbolag, är ny titelsponsor till serien.
- Vi är väldigt stolta över att vara titelsponsor för Folksam Ponnyallsvenska och ser fram emot säsongstarten, säger Lars-Inge Svensson Chef Affär Idrott.

Carina Olofsson är lagledare för Billdals Ridklubb i zon Väst. Hon tog på sig lagledarjobbet när dottern Terese red B-ponny. 15 år senare är hon fortfarande lika engagerad i ponnyernas elitserie och ser fram emot premiären i Folksam Ponnyallsvenska.
- Det är det härligaste jobb du kan ha!

Till vardags är Carina Olofsson ridlärare hos Billdals Ridklubb och tävlingsansvarig för hoppningen. Klubben har ett dussin lag på alla nivåer varje säsong.
- Det är så fostrande att rida i lag. Ryttarna blir verkligen ett team och alla stöttar varandra. Det är en fantastisk känsla. Det är lika viktigt att vara en "go" kompis som att vara en bra ryttare. Om inte viktigare, menar Carina. Hon har räknat ut att hon var på tävling med lag och lagryttare 22 helger förra säsongen!

I år är klubben redan i full gång inför säsongen. I början av januari var det kick off på temat kost och hälsa för ryttaren. Carina vill att alla ryttare ska vara bekväma med att rida i lag.
- Jag tar ut laget minst en vecka i förväg. Den här säsongen har vi åtta ryttare som kan rida i elitserien. Fyra får veta att de är uttagna att rida i laget och en är reserv. Men övriga ryttare i laget är med och backar upp.

En blick i backspegeln ger vid handen att ryttare från lagen genom åren fortfarande är aktiva på högsta nivå och gemenskapen dem emellan går inte att ta miste på.

Så går det till
Folksam Ponnyallsvenska rids i tre omgångar i sex zoner landet runt. Tolv lag går till finalen och lag-SM på Strömsholm första helgen i juni. Zon Nord är först ut med premiär vecka nio. Lagen i zon Central, Öst, Väst och Syd rider sin första omgång vecka tio medan zon Polar har premiär i Sundsvall vecka tolv.

Fullständiga regler (pdf)

 

Folksam_Ponnyallsvenska_2_rad_V_RGB

Peder-Fredricson-Magnus-Maria-Wallberg_media_170827-RT

Hoppning i media

Följ rapporteringen
Hoppsporten_mot_2020_box

Vision om svensk hoppsports framtid

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons