Sylve Söderstrand blickar mot OS och Rio de Janeiro
FOTO: Roland Thunholm

Sylve Söderstrand leder hoppningen mot OS

2016-03-02

Det är en fokuserad satsning mot OS för svensk hoppning under våren och sommaren. Förbundskapten Sylve Söderstrand är laddad för att ta de svenska hoppryttarna till Rio de Janeiro och förhoppningsvis en pallplats där.

Gothenburg Horse Show med internationella klasser och världscupfinalen blir avslutning på inomhussäsongen och sedan flyttar hoppryttarna utomhus.

Sylve Söderstrand kommer att ha fullt fokus på seniorlandslaget och nationshoppningarna under sommaren, OS i augusti och finalen i nationshoppningsligan i september.

- Vi vill ge våra hoppryttare bästa förutsättningar att ladda och förbereda sig för OS i sommar och nationshoppningsligans final i höst, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.
- Den här lösningen ger alla arbetsro inför de utmaningar som kommer under säsongen.

Sylve Söderstrand är laddad inför uppgiften.
- Jag vill verkligen prioritera mitt jobb mot OS och om vi får allt att falla på plats kan det räcka väldigt långt, säger han.

Årets första nationshoppning för de svenska ryttarna blir i St Gallen, Schewiz, i juni. Sverige är ett av tio lag i division 1 av Furusiyya FEI Nations Cup. Sju lag går vidare till finalen i Barcelona i september, och där ska Sverige förhoppningsvis vara med.

- Nationshoppningsligan ger oss möjlighet att möta de allra bästa motståndet på vägen mot OS, en värdefull uppladdning och värdemätare, säger Annika Ersgård, sportchef hoppning på Svenska Ridsportförbundet.

Peder-Fredricson-Magnus-Maria-Wallberg_media_170827-RT

Hoppning i media

Följ rapporteringen
Hoppsporten_mot_2020_box

Vision om svensk hoppsports framtid

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons