Victoria Wallenstam på väg mot Gothenburg Horse Show?
FOTO: Anna Johannesson

Victoria Wallenstam ny ledare på rankningen

2016-02-29

Under söndagen avslutades den andra kvalomgången av Lövsta Future Challenge Jumping U25 i Helsingborg med en 150-hoppning. Vann klassen gjorde Victoria Wallenstam på Capitano Paul Z. Segern gjorde att Victoria gick upp på första plats på rankingen och ett steg närmare Gothenburg Horse Show.

Det har varit en spännande kvalomgång i Helsingborg. Elva Lövsta Future Challenge Jumping U25-ekipage var på plats för att kämpa om viktiga kvalpoäng. Bäst låg Alexandra Eriksson till innan meetinget, men efter helgens tävlingar har hon halkat ner till tredje plats. Fortfarande är Gothenburg Horse Show inom räckhåll.

I stället har Victoria Wallenstam, 23 år från Landvetter på Capitano Paul Z gått upp i ledningen efter  fina placeringar under helgen. Hon toppade på söndagen med att vara ensam dubbelnolla i 150 och därmed ta hem segern före Malin Carlbäck på Abrina som hade ett pet i omhoppningen, men snabbast tid.

- Jag får sammanfatta den här helgen som väldigt bra, framför allt efter dagens seger. En riktigt fin start på året och hästarna känns fina, pigga och fräscha. Idag var det en stor klass och tredje dagen, men jag kände ingen skillnad från de tidigare dagarna, säger Victoria Wallenstam.

Nu återstår bara en kvalomgång innan finalen avgörs i Scandiavium under Gothenburg Horse Show. Det är i Borås om två veckor som de sista poängen står på spel.

- Det är tajt på rankingen med många som har bra poäng, så än kan jag inte vara säker på att få komma till Göteborg. Jag behöver nog en topplacering till i en större klass, innan jag kan andas ut, säger Victoria.

Hela rankinglistan finns här

Peder-Fredricson-Magnus-Maria-Wallberg_media_170827-RT

Hoppning i media

Följ rapporteringen
Hoppsporten_mot_2020_box

Vision om svensk hoppsports framtid

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons