Rolf-Göran Bengtsson på Unita Ask (arkivbild).
FOTO: Stefano Grasso/Longines Global Champions Tour

Blågult på pallen i Herning GP

2016-03-19

Det blev dubbelt svenskt på pallen i den trestjärniga GP-hoppningen i danska Herning på lördagseftermiddagen. Rolf-Göran Bengtsson delade segern med Denis Nielsen, Tyskland och Peder Fredricson slutade trea.

Tolv ekipage var med till omhoppning. Peder Fredricson på H&M All In startade tidigt och red snabbt och felfritt. All In hoppade fantastiskt och den engelsksprågia kommentatorn på webb-TV var lyrisk.
- The two best rounds in showjumping I've ever seen, sade han om Peders båda rundor.

En holländare, Sander Geerink var nära tiden men hade ett nedslag. Så småningom kom tysken Denis Nielsen, segrare i torsdagens 1.45-hoppning, in och med storgalopperande Cashmaker kunde han kapa Peders tid med nästan en sekund.

Det såg oslagbart ut men under publikens jubel satsade Rolf-Göran Bengtsson fullt ut med Unita Ask. Det såg inte riktigt lika snabbt ut men med ett par snäva svängar gick han över mållinjen på exakt samma tid som tysken. Delad seger alltså och en tredjeplats för Peder Fredricson. Rolf-Görans fru Evi Bengtsson var fyra, felfri men nära två och en halv sekund långsammare än Peder.

Länkar och resultat i Kalendern

Fin svensk inledning i Danmark

Det blev svenskt på både andra och tredjeplatsen i 1.45-klassen i danska Herning på torsdagskvällen.

Klassen gick i två faser. Jacob Hellström på Hansa Kredit Obelix tog andraplatsen, före Peder Fredricson på Flip's Little Sparrow. Anna Olsson såg till att det blev ännu en svensk placering med en tionde plats.

Segern gick till Tyskland genom Denis Nielsen.

Peder-Fredricson-Magnus-Maria-Wallberg_media_170827-RT

Hoppning i media

Följ rapporteringen
Hoppsporten_mot_2020_box

Vision om svensk hoppsports framtid

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons