FOTO: Frédéric Chéhu

Ungdomarnas helg i Paris

2017-03-19

De yngre ryttarnas framgångar fortsatte i Grand Palais i Paris på söndagen. Den avslutande Grand Prix visade sig däremot bli ett riktigt kraftprov med bara tre ekipage till omhoppning.

SÖNDAG
Edwina Tops-Alexander var sist ut i omhoppningen av de tre och snuvade Frankrike på en hemmaseger när hon slog Penelope Leprevost med åtta hundradelar. Trean Bertram Allen, Irland, hade snabbast tid men ett nedslag.

Rolf-Göran Bengtsson med Casall Ask och Malin Baryard Johnsson med H&M Cue Channa var bäst placerade av de svenska ryttarna med fyra fel vardera på sjunde respektive 12 plats.

 

För Henrik von Eckermann blev Paris-Grand Prixen en frustrerande upplevelse. Ena stigbygeln gick mitt itu och Henrik von Eckermann tappade balansen och föll av.

Resultat

Se klassen i efterhand HÄR

Annars var det ungdomarnas helg i Paris;

Evelina Tovek och Alexandra Eriksson var tvåa i en laghoppning med två ryttare i varje lag på söndagen, ytterligare en framgång för Evelina Tovek som haft en bra helg i Paris.

LÖRDAG
winner-andersson-ahlmann-2-1024x683
Foto: Christophe Bricot

Petronella Andersson vann en 1,60-hoppning i par med Christian Ahlmann på lördagseftermiddagen.

SVT Sporten träffade Petronella Andersson efter segern.

 

Laghoppningen reds i två omgångar och Petronella Andersson och Christian Ahlmann fick vänta på att laget Penelope Leprevost och Rolf-Göran Bengtsson skulle rida andra rundan. Laget var på väg mot seger när Clarimo Ask fick med sig en bom.
- Det var en jättespännande klass! Jag är så glad över att vara här och få rida med en sådan lagkamrat som Cristian. Jag tyckte om den här tävlingen redan innan den här segern, jag har ridit U25-klasserna här tidigare, men det här är ju fantastiskt!

Christian Ahlmann var glad och förvånad.
- Jag trodde aldrig att Rolf-Göran skulle göra ett misstag. Det här är en fantastisk seger!

EvelinaTovek
Evelina Tovek och Quiara M delade segern i lördagens klass med Emanuele Massimiliano Bianchi. Foto: Frédéric Chéhu

På lördagen delade Evelina Tovek och Quiara M segern i en 1,45-hoppning för U25-ryttare.

Mer än vad man kunde drömma om säger Evelina Tovek till SVT Sporten;


24-åriga Evelina Tovek var tvungen att ta några snabba risker på banan för att matcha den snabba italienaren Emanule Massimiliano Bianchi, och red in på samma tid i omhoppningen.
- Quiara hoppade jättebra! Hon är vanligtivs inte den snabbaste men idag var hon fantastisk och på ett lysande umör. Jag är så glad och lycklig över segern, sa Eveleina Tovek efter segern.

Resultat

 

Även i tourerna i Italien och Spanien har de svenska ryttarna framgångar - Resultat från helgens tävlingar i Kalendern

På Strömsholm reds Folksam Elitallsvenska Zon Nord där Jump Club tog hem segern

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons