Helena Persson tog sitt åttonde SM-guld på Sundbygolm 2016. Nu blir SM historiskt av annan anledning.
FOTO: Fredrik Jonsving

Historiskt SM på Sundbyholm

2017-03-14

SM i hoppning utomhus 2017 blir historiskt. För första gången rids SM för allt från minsta ponnykategorin till seniorernas mästerskap på samma tävlingsplats, Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna 26-30 juli.

Arrangören, Sundbyholms Horse Centers Ryttarförening, tar ett helhetsgrepp på mästerskapet.
- Det blir ett historiskt mästerskap, säger hoppningens nationella samordnare hos Svenska Ridsportförbundet Robert Solin.
Ingen arrangör har hittills vågat sig på detta konststycke. Nu är det dags!

Tack vare ett samarbete mellan ridsporten och travet har Sundbyholms travbana blivit en central högklassig tävlingsplats i Mälardalsregionen.
- Det här är otroligt bra för ridsportens utveckling i regionen, fortsätter Solin.
Sundbyholms Horse Centers RF har varit modiga. Tre SM har redan ridits här. 2013 och 2016 har ryttare på häst hoppat stora hinder. 
Även ponnyryttarna har tidigare fått känna atmosfären när SM avgjordes 2015 och blev en stor succé.

- Det ska bli jättekul att få genomföra ett samlat SM. Det ska bli en riktig SM-fest, säger Barbro Lillje, en av initiativtagarna med hjärtat hos både trav- och ridsport.
Baktanken är att ponnyryttarna ska få inspiration av de äldre ryttarna och vilja bli lika bra. Men också att de rutinerade ryttarna ska få se hur långt utvecklingen har kommit i de yngre årgångarna. Ett vinnande koncept.

Dessutom finns allt på travbanan vid Sundbyholm med logistiken, samt en internationell banbyggare som designade världscupbanorna under Gothenburg Horse Show 2017, Peter Lundström, som bygger vidare på den svenska traditionen. Hand i hand med arrangören finns också en rad sponsorer som ATG, Folksam, ICA Maxi, M-bilar och ALFAB.
- Nu jobbar vi stenhårt för ett riktigt rolig SM-vecka, avslutar Barbro Lillje.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons