Peder Fredricson plockade placering efter placering i comebacken i Herning. Med H&M Flip's Little Sparrow blev det en andraplats i lördagens GP-klass (arkivbild).
FOTO: Roland Thunholm

Svensk succé i Herning

2017-03-12

Peder Fredricson avslutade sin succéhelg i danska Herning med en andraplats i söndagens 145-hoppning. Endast slagen av landslagskollegan Henrik von Eckermann.

De båda svenskarna har plockat flera placeringar vardera under helgens trestjärniga hopptävlingar. I den avslutande 145-hoppningen red Henrik von Eckermann blott 8-åriga Cortina till seger efter två felfria rundor. Tre tiondelar efter var Peder Fredricson som tog andraplatsen med H&M Christian K. 

Henrik åker hem med en sprillans ny fyrhjuling efter segern. Detsamma gäller för Peder som fick en fyrhjuling för sin andraplats i lördagens Grand Prix-klass.

SVT Sport har intervjuat Henrik efter segern

Resultat

LÖRDAG

Succéhelg för Peder Fredricson

Det blev en riktig succéhelg när Peder Fredricson gjorde comeback efter en tids sjukdom. I danska Herning red han hem en seger på torsdagen, en fjärdeplats på fredagen och så en andraplats i lördagens Grand Prix-hoppning.

- Det är kul att vara tillbaka i sadeln igen. Resultaten i helgen är ett bra betyg till teamet hemma som tränat och skött mina hästar när jag varit sjuk, säger Peder efter helgens succéartade comeback.

Placeringarna kom dessutom med stallets framtidslöften Christian K och H&M Flip's Little Sparrow. Hemma väntar stjärnan H&M All In som vilat upp sig efter vinterns operation.

GP-klassen gick på 150-höjder och fick endast tre felfria ekipage i grundomgången. Peder och H&M Flip's Little Sparrow var ett av dem. I omhoppningen blev det fyra fel, vilket räckte till en andra plats.

Även Henrik von Eckermann har haft en bra helg i Herning. Med Cantinero blev det en fjärdeplats i GP-klassen efter ett ynka tidsfel i grundomgången.

Resultat

TORSDAG + FREDAG

Seger direkt i comeback för silver-Peder

Mjukstart - nej det är ingenting för Peder Fredricson, Jerringprisvinnare 2016. Det blev en seger direkt i comebacken efter sjukfrånvaron. Tävlingsplatsen var Herning, Danmark. Häst: Flip´s Little Sparrow.

Peder tvingades avstå både Gothenburg Horse Show, Longines FEI World Cup, och inte minst årets ryttargala där han var huvudperson.

Nu är han tillbaka och visade direkt sin klass i Herning, Danmark, vid den trestjärniga internationella hoppningen. Han var anmäld till stortävlingarna i Nederländerna, klassiska ´s-Hertogenbosch. Men valde att mjukstarta i Danmark. Han sparade dock inte på krutet utan red hem en seger omgående med Flip´s Little Sparrow i torsdagens 145-hoppning.

"Sparven" är en häst som Peder har en speciell känsla för.
- Hon har en mycket stor och speciell galopp, har han kommenterat hennes aktion mellan hinder.
Hon har en meriterad härstamning, mamma är Butterfly Flip, Malin Baryard Johnssons topphäst, och pappa är Cardento, med i samma OS-lag som tog silver i Aten 2004. Given vinnarhäst tror många. Men för att utveckla talangen har Peder ägnat henne mycket arbete. "Sparven" är uppväxt i värmländska Sunne och har behövt tid för att passa in i sin roll.

I samma klass i Herning luftade Gothenburg Horse Shows segerman Henrik von Eckermann sin tidigare partner Cantinero, med en lugn och felfri ritt med ett tidsfel.
Cantinero är tillbaka hos Henrik efter ett långt skadeuppehåll. Det är en häst som Henrik haft stora framgångar med tidigare.

Även i fredagens 145-hoppning höll sig Peder Fredricson framme. Den här gången blev det en fjärdeplats på nya hästen Christian K, som tidigare reds av hoppläraren på Strömsholm Daniel Svensson.

Resultat

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons