Janelle Larsson är framgångsrik i både junior- och ponnyklasser.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Blågula framgångar i Belgien

2017-05-14

Janelle Larsson har varit hetaste svensk i Opglabbeek både som Junior med Staralme Esc Z och som ponnyryttare med Prince of Ladytown. På lördagen red hon dubbelt felfritt i nationshoppningen med Prince - en bedrift som endast 3 andra ekipage lyckades med. Med Staralme var hon bästa svensk både i fredagens 135 och lördagens 140 genom en fin 9:e plats.

- Det är så roligt att se att våra ponnyryttare tar framskjutna placeringar både individuellt och i lagklasserna i tuffaste tänkbara konkurrens, dessutom ser vi flera exempel på nya kommande ekipage som hävdar sig bland Europas bästa, säger lagledare Thomas Fasteus.

Utöver de redan etablerade ryttare som rider lagklassen i helgen har flera individuella ryttare hållt sig väl framme i de största klasserna. Filippa Hellström/Carnhill Clover Lass var 6:e placerad i en svår 130 hoppning för ponny och Ingrid Ravik/Attyrory Bye Bye Love hade ett oturlig tramp i vattengraven i samma klass.

I Children Grand Prix 130 var Beata Hermelin/Titanic VDL bästa svensk med en 7:e plats.

Lördag avgjordes nationshoppningen för ponny och där slutade Sverige på en fin 5:e plats efter båda omgångarna. I laget red Michelle Cranning-Hillgren/Wischin Chin M, Mathilda Bohlin/Esquisse du Bois des Isnes, Cora Hirn/Miskuan Harvey och Janelle Larsson/Prince of Ladytown.

- Så här långt är nationshoppningen i Opglabbeek framgång för Sverige, vi har hållit oss väl framme i alla stora klasser och verkligen visat bra nivå i samtliga kategorier, framför allt de yngre åldersklasserna, vilket bådar gott inför framtiden, säger Thomas Fasteus.
- Jag tror på att ge många ryttare chansen att utvecklas och visa att de vill vara med på högsta nivå och jag upplever det som att våra svenska ryttare alltid tar chansen när de får den.

Childrenlaget red nationshoppning på fredagen och efter fina rundor i båda omgångarna slutade Sverige på en 6:e plats. I laget red Beata Hermelin/Titanic VDL, Emma Johansson/Elm Rose, Lucas Arvidsson/Aquador och Ebba Kewenter/Cickdown.

Resultat

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons