FOTO: Mikael Sjöberg

Alla lag klara till Folksam Elitallsvenska

2017-07-04

Nu är alla nio lag som går upp från Ridsportallsvenskan division I i år till Folksam Elitallsvenska 2018 klara. I helgen tog Vretagymnaisets HF och Ljungby RK de två sista platserna som stod på spel.

Vretagymnasiets HF och Ljungby RK slutade etta respektive tvåa i Mellersta gruppens tabell för omgång 3 och 4, vilket gav dem platserna. Vretagymnasiet kom tvåa och etta i omgångarna, medan Ljungby RK var fyra och tvåa.

Nansta SF och Näsets RS kom tvåa och trea respektive fyra och tvåa i Norra gruppens omgång 3 och 4 hos Gagnefs RK i helgen. Det placerade lagen på 26 respektive 25,5 poäng, vilket innebär att de återfinns nästa säsong i Foksam Elitallsvenska.

Hos Frosta RF reds omgång 3 och 4 i Södra gruppen förra helgen. Lillhagens RK vann och kom tvåa, medan Helsingborgs FK var tvåa och trea. Det räckte för att de två lagen skulle avancera i seriesystemet.

Under pingsthelgen avgjordes omgång 3 och 4 i Västra gruppen hos Vänersborgs RF. Efter att röken skingrats efter omgång 4 stod det klart att Equine Club West RF går upp tillsammans med Nääs HF.

Enköpings RK slutade trea i omgång 3 och tvåa i omgång 4 i Östra gruppen och blev första lag att avancera för säsongen. Det räckte till serieseger på 26,5 poäng före F Runstens Equestrians, Strömsholms RF och F Skästa Ridcenter. Dessa tre klubbar har redan lag i Folksam Elitallsvenska 2018, varför inget av de lagen gick upp.

Omgång 3 och 4 för Mellersta gruppen avgörs hos Kumla RK till helgen. Två av de fyra bästa lag som inte redan har lag i Folksam Elitallsvenska 2018 går upp från varje grupp av Ridsportallsvenskan division I.

Aktuell ställning (pdf)

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons