Henrik von Eckermann har Cantinero igång igen på högsta nivå. Till Rom tar Henrik dessutom med sig svenskägda Lucky Silvana Z.
FOTO: Roland Thunholm

Starkt svenskt lag till Rom

2017-05-17

Förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut det svenska laget till nationshoppningen i Rom, Italien 24-28 maj. Det är ett blågult lag fullt av självförtroende efter andraplatsen i franska La Baule i fredags.

Till Rom åker:
Jonna Ekberg - Cassini Bay, ägare: Stephex Stables
Petronella Andersson - Ivoor van T Paradijs, ägare: Stephex Stables
Malin Baryard Johnsson - H&M Cue Channa (SWB, e. Cardento, u. Rox Zäta, ue. Robin Z), ägare: Stuteri Arch & Malin Baryard AB, uppf: Susanne Persson
Douglas Lindelöw - Zacramento (SWB, e. Cardento, u. Madam Butterfly, ue. Cortus), ägare: Håkansson Häst AB, uppf: Björn Mattsson
Henrik von Eckermann - Cantinero (ägare: Qatar Armed Forces)/Lucky Silvana Z (ägare: Emelie Kroon)

- Vi hoppas att med ett slagkraftigt lag kunna ta poäng även den här gången. Vi är laddade för att göra en ny bra insats, säger Henrik Ankarcrona.

Förbundskaptenen är dock väl medveten om hur tuff kampen om poäng är på den högsta nivån.
- Det är en ny tävling och nya förutsättningar. Vi såg på Holland i La Baule, de kom med ett topplag men slutade ändå sist. Det är små marginaler mellan succé och en mindre bra insats.

Om FEI Nations Cup Jumping:
FEI Nations Cup Jumping, European Division 1, är den högsta internationella hoppligan i Europa. Sverige är en av åtta nationer som har kvalat för att delta under säsongen. Ligan är en viktig uppladdning inför sensommarens Europamästerskap. Här kan förbundskaptenen testa lagryttare och hästar under tuffa nationshoppningar.

Nya regler för i år är att lagen rider om poäng på sex av de åtta deltävlingarna. De fyra bästa poängen räknas sedan till slutställningen.

Sverige samlar poäng på följande deltävlingar:
Lummen, Belgien 26-30 april
La Baule, Frankrike 11-14 maj
Rom, Italien 24-28 maj
St Gallen, Schweiz 1-4 juni
Rotterdam, Nederländerna 22-25 juni
Falsterbo, Sverige 13-16 juli

Deltagande nationer och tävlingsplatser

De sju bästa nationerna efter alla deltävlingar i Europas division 1 går till världsfinalen i Barcelona 28 september - 1 oktober. Där möter de 11 andra nationer från hela världen i en spännande final över två tävlingsdagar.
Fullständiga regler 

Angelica Augustsson och Douglas Lindelöw. Två supertalanger inom svensk hoppning.

Hoppning i media

Följ vad som skrivs
250x315_EM i Göteborg banner

EM i Göteborg 2017

21-27 augusti
Hoppsporten_mot_2020_box

Vision om svensk hoppsports framtid

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Medlemstidning

Annons