Douglas Lindelöws Zacramento, felfri över alla hinder i Rom.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Douglas Lindelöw dubbelnolla i Rom

2017-05-25

För första gången på 32 år kunde det italienska laget kliva upp överst på pallen i en nationshoppning i Rom. Sverige slutade på delad femteplats efter två spännande omgångar på Piazza di Siena i Rom. Douglas Lindelöw och Zacramento var en av tre dubbelnollor i klassen.

Fredag

Svenska laget med Malin Baryard Johnsson, Douglas Lindelöw, Jonna Ekberg och Henrik von Eckermann låg trea efter första omgången.
- Tyvärr orkade vi inte hålla ihop det ända fram, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona, det är små marginaler och med några nedslag för mycket tappade vi placeringen.

Han är dock full av beröm för Douglas Lindelöw som med Zacramento var en av tre ryttare att klara Uliano Vezzanis banor i två felfria rundor, och Malin Baryard Johnson som hade ett nedslag med H&M Cue Channa.
- Fantastiska insatser, säger Henrik Ankarcrona om deras resultat.
Jonna Ekberg och Cassini Bay landade på 16 fel vilket är det resultat som räknas för laget, sedan Henrik von Eckermann och Copperphild fick med sig totalt 21 fel och räknas bort i resultatet.
Nu går nationshoppningsligan vidare till St Gallen, Schweiz, nästa helg och där rider Henrik von Eckermann, Petronella Andersson, Jonna Ekberg, Angelie von essen och Helena Persson. Vilka som rider nationshoppningen bestämmer Henrik Ankarcrona på plats.
Sverige ligger tvåa i sammandraget.
- Men det är början på säsongen och betyder inte så mycket ännu, menar Henrik Ankarcrona.

Resultat

Följ laget bakom kulisserna på instagram: @svenska_ridsportforbundet

FEI Nations Cup Rom, Italien, omgång 1
Sverige ligger trea med 7 fel efter första omgången i FEI Nations Cup i Rom.
Nederländerna och hemmanationen Italien, till publikens stora glädje, ligger i delad ledning.

Svenska laget presterade två felfria rundor med Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channas i den inledande rundan, och med Douglas Lindelöw och Zacramento som tredje ryttare.
Jonna Ekberg och Cassini Bay landade på 7 fel vilket är det resultat laget tar med sig till andra omgången, och Henrik von Eckermann och Copperphild fick med sig 9 fel i första omgången.

St Gallen, Schweiz 1-4 juni
Förbundskapten Henrik Ankarcrona kan redan i dag meddela vilka fem ryttare som får åka till St Gallen, Schweiz, och nästa omgång i FEI Nations Cup. Det blir Henrik von Eckermann, Petronella Andersson, Jonna Ekberg, Angelie von Essen och Helena Persson.

Torsdag
På den vackra tävlingsplatsen vid Piazza di Siena Rom har lagryttarna känt på sina hästar, Petronella Andersson har vunnit en klass och Jonna Ekberg haft ett flertal placeringar under torsdagen.

På fredag är det dags för nationshoppning och Sverige startar som nummer fyra av de åtta lagen. I svenska laget rider Malin Baryard Johnsson med H&M Cue Channa, Jonna Ekberg med Cassini Bay, Douglas Lindelöw med Zacramento och Henrik von Eckermann med Copperphild, och ryttarna startar i den ordningen.

Startordning FEI Nations Cup 15:30: 1) Kanada 2) Frankrike 3) Italien 4) Sverige 5) Irland 6) Nederländerna 7) Schweiz 8) Spanien

FEI TV sänder live

Förhandsinfo:

Förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut det svenska laget till nationshoppningen i Rom, Italien 24-28 maj. Det är ett blågult lag fullt av självförtroende efter andraplatsen i franska La Baule i fredags.

I Rom finns fem ryttare på plats:
Jonna Ekberg - Cassini Bay, ägare: Stephex Stables
Petronella Andersson - Ivoor van T Paradijs, ägare: Stephex Stables
Malin Baryard Johnsson - H&M Cue Channa (SWB, e. Cardento, u. Rox Zäta, ue. Robin Z), ägare: Stuteri Arch & Malin Baryard AB, uppf: Susanne Persson
Douglas Lindelöw - Zacramento (SWB, e. Cardento, u. Madam Butterfly, ue. Cortus), ägare: Håkansson Häst AB, uppf: Björn Mattsson
Henrik von Eckermann - Cantinero (ägare: Qatar Armed Forces)/Lucky Silvana Z (ägare: Emelie Kroon)Copperphild (ägare: Andreas Pohl)

- Vi hoppas att med ett slagkraftigt lag kunna ta poäng även den här gången. Vi är laddade för att göra en ny bra insats, säger Henrik Ankarcrona.

Förbundskaptenen är dock väl medveten om hur tuff kampen om poäng är på den högsta nivån.
- Det är en ny tävling och nya förutsättningar. Vi såg på Holland i La Baule, de kom med ett topplag men slutade ändå sist. Det är små marginaler mellan succé och en mindre bra insats.

Om FEI Nations Cup Jumping:
FEI Nations Cup Jumping, European Division 1, är den högsta internationella hoppligan i Europa. Sverige är en av åtta nationer som har kvalat för att delta under säsongen. Ligan är en viktig uppladdning inför sensommarens Europamästerskap. Här kan förbundskaptenen testa lagryttare och hästar under tuffa nationshoppningar.

Nya regler för i år är att lagen rider om poäng på sex av de åtta deltävlingarna. De fyra bästa poängen räknas sedan till slutställningen.

Sverige samlar poäng på följande deltävlingar:
Lummen, Belgien 26-30 april
La Baule, Frankrike 11-14 maj
Rom, Italien 24-28 maj
St Gallen, Schweiz 1-4 juni
Rotterdam, Nederländerna 22-25 juni
Falsterbo, Sverige 13-16 juli

Deltagande nationer och tävlingsplatser

De sju bästa nationerna efter alla deltävlingar i Europas division 1 går till världsfinalen i Barcelona 28 september - 1 oktober. Där möter de 11 andra nationer från hela världen i en spännande final över två tävlingsdagar.
Fullständiga regler 

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons