Fjolårets vinnarlag Jump Club är storfavoriter igen i finalen. Tre raka segrar i grundserien är oslagbart.
FOTO: Roland Thunholm

Finalklart i Folksam Ponnyallsvenska

2017-05-14

Efter helgens sista omgångar är tolv lag klara för final i Folksam Ponnyallsvenska, högsta hoppserien för ponnyekipage. Finalen går på Strömsholm 2-6 juni.

Finalklara är Stöcke Ponnyförening, Vindelns Ridklubb,Jump Club Ridsportförening, Åsebo Ridsällskap, Mantorpsryttarna, Nyckelryttarna, Halmstad Fältrittklubb, Billdals Ridklubb, Flyinge Ryttarförening, Fjälkestads Ridklubb, Karlslunds Ryttarsällskap och Vikbolandets Ryttarförening.

Aktuell ställning Folksam Ponnyallsvenska

Finalen rids under Strömsholmstävlingarna 2-6 juni. Finalen rids som nationell Medelsvår B bed Laghoppning i två omgångar.

De sex främsta lagen eller samtliga lag med samma antal fel som det sjätte går vidare till andra omgången. Omhoppning sker om medaljer. 

Regler Folksam Ponnyallsvenska

FÖRHANDSINFO

Tuff slutstrid om finalplatserna i Folksam Ponnyallsvenska

I helgen avgörs det vilka lag som får rida final i Folksam Ponnyallsvenska på Strömsholm 2-6 juni, som även är lag-SM. Det är tufft och tätt i alla de sex zonerna. Mest i zon polar där fyra lag har sju poäng!

I zon polar slår Vännäs Ryttarförening till med ett jättemeeting.

– Gör vi ett ponnymeeting ska det finnas något för alla. Vi har klasser från Lätt C till slutomgång i Folksam Ponnyallsvenska, årspremiär i Folksam Ponny Cup och åttonde omgången i SM i inverkansridning. Så är det i Norrland, säger tävlingsledare Malin Wikström, som har bråda dagar.
– Har vi en bra tävlingsplats med ett bra underlag och allt det där så ska vi ha ett brett spektrum av klasser och tävlingsformer.

Inte nog med att hon är tävlingsledare, hon styr och ställer med mycket med, till exempel funktionärslistorna. Hon har kontrollerat väderrapporterna och det blir papporna i familjerna som får stå på banan och vara parkeringsvakter i den kylan, kan hon berätta. De tål lite mer.
– Vädret blir bättre men det kommer att vara rätt kallt. Banan är bra även om vår tränare Lennart Lindelöw fick hålla senaste träningen i snöstorm.
Vet du för övrigt var Vännäs ligger? Jo, cirka tre mil väster om Umeå in mot fjällvärlden till.

Elitlaget seger 2017 SundsvallVännäs vinnade lag i Sundsvall efter omgång två av Folksam Ponnyallsvenska. Foto: Privat

Malin är också mamma till två ryttare aktuella för laget som dessutom ska rida Folksam Ponny Cup och inverkans-SM. Tjejerna heter Moa och Meja.
Vännäs RF har sju poäng i jakten på en finalplats på Strömsholm i Folksam Ponnyallsvenska. Men det har även Vindelns RK, Gävle PK och Stöcke PF – så inget är givet förrän sista ryttare går i mål.

I zon Nord kan Jump Club RF från Enköping göra storhästlaget sällskap till Strömsholmtävlingarna och SM-final. Åsebo RS är tvåa och Örebro RT är trea. De två lagen har 13 poäng.

I zon Central handlar det om Skogslottens RF och Vikbolandets RF som toppar tabellen inför slutomgången. I zon Öst heter toppduon Nyckelryttarna och Mantorpsryttarna och i zon väst toppar två lag med 20 poäng, Skedala Ridklubb och Halmstad Fältrittklubb.
I söder är det Trolleholms RF och Fjälkestad i topp.

Aktuell ställning

Här rids tredje omgången:
 Zon polar Vännäs
Resultat

Zon Nord
Jump Club, Enköping
Resultat

Zon Central
Skogslotten, Norrköping
Resultat

Zon Öst
Västervikorten
Resultat

Zon väst
Billdal, Göteborg
Resultat

Zon syd
Fjälkestad
Resultat

Regler Folksam Ponnyallsvenska

Så här går Folksam Ponny Cup till

Så här går Inverkans-SM till
Ställning Inverkans-SM:
Kat B

Kat C

Kat D

Visste du att Inverkans-SM är svensk ridsports största SM med flest deltagare?

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons