Peder Fredricson red H&M Christian K till en pallplats i GCT-finalen i Doha, Qatar.
FOTO: Stefano Grasso/LGCT

Peder trea i GCT-finalen

2017-11-11

Dubbelt felfritt i finalen av Longines Global Champions Tour i Doha, Qatar. Det räckte hela vägen till pallplats för Peder Fredricson och H&M Christian K.
- Jag är jätteglad, att vara på podiet i finalen känns fantastiskt kul, säger Peder.

Nio ekipage gick till omhoppning i finalen som hade 24 startande totalt. Peder gick ut som nummer två och satte återigen en felfri runda på tiden 37,41
- Det fungerade väldigt bra i omhoppningen. Jag kunde ha gjort ett steg mindre till näst sista hindret, det kostade mig en placering. Men jag är väldigt, väldigt nöjd med Christian. Det är en fantastisk häst.

Konkurrensen i Doha var stenhård med 17 av världens 20 bästa ryttare på plats. 
- Det är riktigt bra ryttare och hästar här, då är det extra kul såklart, menar Peder.
Endast sju hundradelar skiljde upp till tvåan Janika Sprunger, Schweiz, på Bacardi VDL. Qatars Bassem Hassan Mohammed var dock i en klass för sig. Seger med hela två sekunder till godo på storhoppande Gunder, till hemmapublikens förtjusning.
Totalt delades 3,9 miljoner kronor ut i prispengar, med närmare 600 000 kronor för tredjeplatsen.

Placerad i klassen var också Henrik von Eckermann på Chacanno. Ekipaget fick ett förargligt nedslag i grundomgången, men med snabb tid räckte det till en tiondeplats och närmare 80 000 kronor.

Se finalritterna igen HÄR

Resultat

Totala segern i touren gick till Harrie Smolders, Nederländerna, på 278 poäng. Bästa svensk blev Henrik von Eckermann på 25:e plats och 129 poäng. Evelina Tovek slutade på plats 35, Peder Fredricson på plats 44 och Rolf-Göran Bengtsson  på plats 65.

Slutställning LGCT

FÖRHANDSINFO

Henrik och Peder i GCT-final

Under lördagseftermiddagen rids finalen i Longines Global Champions Tour i Doha, Qatar. Henrik von Eckermann och Peder Fredricson försvarar de blågula färgerna. Se det live i webb-TV med start klockan 16:00

Endast 25 ryttare får starta i finalen som rids som en 160-hoppning med omhoppning. Henrik von Eckermann och Peder Fredricson kvalade via förmiddagens 160-hoppning där Henrik var elva efter en felfri ritt med Chacanno. Peder drog på sig två tidsfel med H&M Christian K, men kvalade ändå vidare som 21:a.

Se finalen live i webb-TV från 16:00.

Eurosport sänder klockan 15:45-17:45 samt 20:30-22:00.

Svenska startnummer:
5 - Peder Fredricson/H&M Christian K
15 - Henrik von Eckermann/Chacanno

Start- och resultatlistor

Tvåa i Global Champions League

Mexico Amigos, med Henrik von Eckermann och Evelina Tovek i laget, tog hem andraplatsen i lagfinalen under lördagsförmiddagen i Doha.

Laget slutade på totalt 4 fel efter en felfri ritt av Henrik von Eckermann/Chacanno och ett nedslag av Christian Ahlmann/Taloubet Z.

Evelina Tovek och Castello bidrog i allra högsta grad till lagresultatet genom sin felfria inledning i torsdagens första laghoppning.

Vann lagtävlingen gjorde Valkenswaard United på totalt 0 fel. I laget red Bertram Allen, Irland, och Alberto Zorzi, Italien.

Resultat

När ligan summeras över hela året slutar Mexico Amigos på en sammanlagd tredjeplats.

Slutställning

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons