Helena Persson kan ta SM-guld nummer nio i Billdal
FOTO: Roland Thunholm

Rekordstort startfält på hopp-SM

2017-11-07

Billdals Ridklubb utanför Göteborg är värd för årets SM i hoppning inomhus för ryttare från ponny till seniornivå till. Efter att ha korat SM- och RM-segrarna för ponny och chilren, är det nu dags för bland andra Helena Persson att stå på startlinjen.

Två helger i rad hålls det mästerskapshoppning i ridhuset och sju svenska mästare ska koras.

Till start i seniorernas SM kommer Sveriges meste svenska mästare Helena Persson. Även förra årets SM-vinnare Robin Ingvarsson från Varberg är på plats, liksom supersnabba Niklas Arvidsson från Skåne och hemmaryttarna Josephine Karlsson och Anna Olsson, för att bara nämna några av flera väldigt starka medaljkandidater.

Helena Persson är meste svensk mästare i hoppning med åtta guldmedaljer hittills. Det kan bli ett nionde SM-guld för Helena Persson, men hon tror att det kan bli svårt, säger hon efter Elmia Scandinavian Horse Show där Bonzai H visade god form.
- Det är klart att det vore speciellt att vinna ett SM igen, men jag tror att det blir tufft. Robin Ingvarsson och Hansson är i form. Irma Karlsson var också placerad här i Grand Prix i Jönköping och är regerande utomhusmästare.
Helena Persson ser fram emot SM-helgen.
- Det ska bli kul att åka till Billdal.  

- Tävlingen är otroligt populär och 500 anmälda starter på 25 sekunder är nog rekord, säger Carina Olofsson tävlingsledare Billdals Ridklubb
 
Starkt startfält bland ungdomarna

Hela Sveriges elit av ungdomar kommer till Billdal i helgen, bland andra nykorade SM-guldmedaljören i kategori D-ponny från förra helgen Pontus Wettersten på sin stora häst, Ottilia Lundgren från Lerum, Janelle Larsson och Nellie Berntsson från Helsingborg och Alexandra Emanuelsson från Lerum.
Gänget har flera medaljer från tidigare mästerskap både SM, NM och EM men är så klart laddade för att fightas om de medaljer som ska delas ut i helgen.

Billdals Ridklubb kan nu räknas som en van arrangör av större tävlingar. Här finns alltid viljan att överraska och göra allt lite bättre än tidigare år. Detta tror arrangören själv är en av framgångsfaktorerna. Klubben blev tidigt i sin expansionsfas varnad för att inte tappa bort hjärtat då klubben växer, av välkända ridsportprofilen Liz Parmler. Detta myntade klubbens motto ”Den lilla klubbens anda med den stora klubbens möjligheter”.
– Det är helt fantastiskt att vi får arrangera SM två helger på raken här i Billdal, säger tävlingsledare Carina Olofsson.

Webb-TV från Equisport

Tidsprogram
Torsdag 9 november
Warm Up från 16:00

Fredag 10 november
08.00 130-hoppning, därefter 135-hoppning, därefter 140-hoppning Champion of the youngster 7-åriga hästar, därefter 145-hoppning
19.30 Invigning SM

Lördag11 november
09.00 135-hoppning
12.00 SM juniorer omg 1
14.30 SM young rider omg 1
16.30 SM seniorer omg 1

Söndag 12 november
08:00 145-hoppning
11.00 SM juniorer Final
12.30 SM seniorer Final
14.00 SM young rider Final
därefter 135-hoppning

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons