Peder Fredricson och H&M Christian K blev världscupfyror i London
FOTO: FEI/Jon Stroud

Peder Fredricson världscupfyra

2017-12-17

Peder Fredricson och H&M Christian K blev fyra i världscuphoppningarna i London på söndagseftermiddagen.

Det blev bara fyra felfria ekipage i klassen och första felfria rundan kom när Peder Fredricson och H&M Christian K kom in som 21:a startande.

Det innebar också att Peder fick starta först i omhoppningen  och de andra ryttararna hade hans tid att gå på. Det gick också snabbare för varje ryttare som kom in på omhoppningsbanan och siste startande, Julien Epaillard, slog hemmaryttaren Scott Brash med knappa halvsekunden. Trea blev Edwina Tops Alexander.

- Det var verkligen jättekul, säger Peder Fredricson om sin världscupplacering och han är imponerad av sin H&M Christian K.
Världscupbanan i London fick bara fyra ryttare till omhoppning.
- Det var svårt  , men jag är så nöjd med hur han hoppade här, och hur han klarat de sista tävlingarna. Trea i Geneve förra veckan på den stora banan, och sedan kunde han ställa om till den här mindre banan och gå jättefint här.

Världscuppoängen från London innebär att Peder Fredricson just nu finns bland de 18 på världscuplistan som går till final i Paris. På fjärde plats finns Henrik von Eckermann.

Peder Fredricson avslutar årets fina och framgångsrika säsong med att starta H&M Zaloubet i måndagskvällens Grand Prix-hoppning.

Uppdatering måndag: Peder och H&M Zaloubet var snabbast av alla i omhoppningen i måndagskvällens Olympia Grand Prix. Men tyvärr föll två bommar i farten och ekipaget slutade på tionde plats.

Resultat

TORSDAG

Svensk dubbel på Olympia

Peder Fredricson etta och Malin Baryard Johnsson tvåa. Det blev en riktigt blågul torsdagskväll på Olympia.

På söndag väntar världscuphoppning, Longines FEI World Cup Jumping, på den anrika arenan i London. Och de båda svenska ryttarna har värmt upp bra. Teamkollegorna Peder och Malin var både felfria och snabbast av alla i Musto Inside Edge Stakes, en tidshoppning på 150-höjder.

H&M Zaloubet vann flera klasser under Sweden International Horse Show. Nu fortsätter han att vinna med Peder i sadeln. Med tiden 51,75 hade de närmare en sekund till godo på Malin som red snabba skimmeln H&M Second Chance.

Och det var inget dåligt motstånd i klassen. Britterna ställer upp med sina starkaste kort på hemmaplan. Eller vad sägs om Scott Brash, Ben Maher, John Whitaker och Laura Renwick, bland flera andra.

Resultat

Söndagens världscup sänds av SVT:
15:30 SVTSport.se  och SVT Play sänder live 
21:00 SVT 24 sänder ett sammandrag 

BBC sänder vissa andra klasser från Olympia.

Arrangörens hemsida

Start- och resultatlistor

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons