Peder Fredricson på H&M All In vann GP-hoppningen i Borås 2015.
FOTO: Gina Tricot Grand Prix

Jerringprisvinnaren till Borås

2018-01-18

För andra året i rad mottog Peder Fredricson det prestigefyllda Jerringpriset, folkets pris som delades ut under Idrottsgalan i Globen. Den 7-11 februari står han på startlinjen till Gina Tricot Grand Prix som för tionde året i rad arrangeras i Borås ridhus.

Tävlingarna, som i år firar tio-årsjubileum, bjuder som vanligt på ett fullspäckat schema med klasser från onsdag till söndag och det är ett riktigt starkt startfält som kommer att göra upp om de rekordhöga prispengarna.

För att fira de 10 åren lite extra ligger prispotten vid 2018 års Gina Tricot Grand Prix på cirka 1,5 miljoner kronor. Till det kommer Celebration-miljonerna, som går till den ryttare som vinner både fredagens 1,50 hoppning och söndagens prestigefyllda Gina Tricot Grand Prix. Den ryttare som lyckas vinna åker hem med två miljoner kronor på bankkontot. Det är helt unikt i Sverige!

– Jag ser verkligen fram emot att rida Gina Tricot Grand Prix och tar med mig ett helt gäng med hästar till Borås! Det är väldigt fina tävlingar som jag har ridit flera gånger förut och det ska bli kul att komma tillbaka, säger Peder Fredricson.

Redan 2015 såg vi Peder Fredricson rida hem segern i Gina Tricot Grand Prix med sin fantastiska häst All In. Vid OS i Rio i tog de silver efter att ha varit det enda felfria ekipaget genom hela tävlingen och 2017 tog han lagsilver och individuellt guld under EM i Göteborg.

Nu kommer EM- hjälten och den färska vinnaren av Jerringpriset till Borås med siktet inställt på att kamma hem Celebration-miljonerna!

– Vi är otroligt glada att kunna välkomna denna superstjärna till Gina Tricot Grand Prix! Peder är en fantastisk förebild för vår sport och vi är väldigt stolta över att han väljer att komma till Borås, säger Helen Hagström, tävlingsledare för Gina Tricot Grand Prix.

Arrangörens hemsida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons