Rolf-Göran Bengtsson kommer till Borås för första gången.
FOTO: Navaz Sumar

Svenska ryttareliten till Borås

2018-02-01

Flertalet av de svenska toppryttarna står på startlinjen till Gina Tricot Grand Prix som för tionde året i rad hålls i Borås ridhus! Det är ett riktigt starkt startfält som gör upp om de rekordhöga prispengarna när tävlingen firar tio år den 7-11 februari.

Det är idel kända namn på startlistan till årets tävlingar och konkurrensen om topplaceringarna kommer att vara stenhård! Flera av våra största stjärnor såsom Peder Fredricsson, Douglas Lindelöw, Helena Persson, Irma Karlsson samt nyblivna världscupvinnaren Stephanie Holmén kommer att vara på plats. En annan superstjärna som kommer till Gina Tricot Grand Prix för första gången är Rolf-Göran Bengtsson, en av Sveriges mest framgångsrika ryttare genom tiderna.

– Jag ser verkligen fram emot att äntligen komma hem till Sverige och rida Gina Tricot Grand Prix! Jag har hört så mycket bra om tävlingarna och det är alltid roligt att tävla på hemmaplan inför den svenska publiken, säger Rolf-Göran Bengtsson, som kommer till Borås för första gången.

Det är ett fullspäckat schema med klasser från onsdag eftermiddag till söndag kväll då den prestigefyllda Grand Prix-klassen avgörs. Däremellan innehåller programmet bland annat Grand Prix-kvalet som rids på fredagskvällen. Klassen räknas in i Celebrationmiljonerna som löser ut om en ryttare lyckas vinna både fredagens klass och söndagens Grand Prix! Därefter följer Celebration Dressage Clinic tillsammans med Knytkalaset och Plantskolan som är en riktig höjdare för alla som är intresserade av dressyr! 

Även de lite yngre ryttarna gör i år entré under Gina Tricot Grand Prix genom den nya klassen Alfab Pony Challenge. 20 ryttare gör upp om den åtråvärda titeln under söndagen. Under helgen hålls också de sista omgångarna av Krafft Young Rider Cup, Morgondagens Vinnare och Lövsta Future Challenge Jumping U25 där det avgörs vilka ryttare som tar sig till årets Gothenburg Horse Show.

– Vi är väldigt glada över att kunna bjuda publiken på ett fantastiskt program och hoppas att många kommer och firar tio år med oss! Startfältet är ett av de bästa någonsin och det är väldigt kul att så många ryttare vill komma och rida i Borås, säger Helen Hagström, tävlingsledare för Gina Tricot Grand Prix.

Arrangörens hemsida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons