Henrik von Eckermann och Chacanno avslutade tävlingarna i Sharjah i bästa stil (arkivbild).
FOTO: Stefano Grasso/LGCT

Världscupseger till Eckermann

2018-02-03

Henrik von Eckermann red i sadeln på Chacanno hem segern i FEI World Cup Jumping i Sharjah, Förenade Arabemiraten. 
- Det var kul för igår klantade jag till mig ordentligt i en klass. Så jag är glad att det gick vägen nu, säger Henrik.

Det har varit minst sagt framgångsrika veckor för Henrik von Eckermann på den Arabiska halvön. Under tävlingar i Abu Dhabi, Dubai och nu Sharjah har det blivit massvis av pallplatser och segrar. Dagens seger var den fjärde under tävlingssejouren och den tionde pallplatsen.
- Det har verkligen varit super här nere. Det är extra kul att det har gått så bra med det här gänget hästar, menar Henrik, som har stallets förstahäst Mary Lou kvar hemma i Europa.

Lördagens världscuphoppning ingick i den arabiska världscupligan. Elva ekipage gick till omhoppning i 160-klassen, bland dem både Henrik von Eckermann på Chacanno och Evelina Tovek på Castello. Det blev felfritt igen för de båda svenska ekipagen med tider som räckte till seger respektive sjundeplats.
- Evelina har kommit igång riktigt bra här nere också. Det har varit en perfekt start på säsongen för henne. Det känns givetvis fantastiskt när det går så bra för henne, säger Henrik, som är Toveks tränare och bollplank vad gäller allt från hästköp till träning och tävling.

Tidigare under lördagen var Evelina Tovek tvåa i en 150-klass med nya hästen Dalila de la Pomme.
- Familjen Tovek har gett mig ett enormt förtroende och har litat på alla mina råd. Det är inte vanligt att man får ett sådant förtroende och då känns det extra bra när resultaten kommer, säger Henrik, och berömmer Evelina för den helhjärtade satsning hon gör.
- Hon är en ryttare som ger 150 procent och hon har aldrig sagt emot mig. Hon är otroligt ambitiös.

Ryttare från den västeuropeiska ligan räknar inga poäng från den arabiska ligan, men Henrik von Eckermann är redan klar för världscupfinalen i Paris efter 64 fina poäng i Europa.
Lördagens seger var ändå värdefull, prispengarna gav närmare en halv miljon svenska kronor.

Resultat

Världscupdags även i Europa
Lördag kväll rider Irma Karlsson på Chacconu en av deltävlingarna i den västeuropeiska ligan i Bordeaux, Frankrike. SVT Play sänder från 20:30.
- Det är debut på den här nivån för både ryttaren och hästen. Det blir jättespännande att se vad det kan bli av det, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona, som är på plats i Bordeaux.

Resterande omgångar  Western European League:
Bordeaux, Frankrike 3 februari
Gothenburg Horse Show, Sverige 25 februari - Program & biljetter
FINAL: Paris, Frankrike 10-15 april

Fullständiga regler Longines FEI World Cup Jumping

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons