Referat från Hoppkommittén

2018-03-12

Hoppkommittén hade möte 6 februari. De viktigaste punkterna:

  • Kriterier för tävlingsnivåer diskuterades, bland annat att döpa om befintliga nivåer till 1-4*-iga tävlingar och att införa en 5*-ig nivå över dagens elittävling. I samband med detta diskuterades även kvalregler till de högsta nivåerna och SM. Diskussionen fortsätter nästa möte.
  • Samarbetet med Ryttarutvecklingsmodellen ska intensifieras, närmast med en träff med RUS-ordföranden Markku Söderberg, som bjuds in till nästa möte.
  • Beslutades att FEIs nya regler för bakbensskydd ska för juniorer och ungdomsryttare följas redan från år 2019-2020 vid ungdoms- och juniorspecifika tävlingar. Görs genom att bestämmelserna förs in i regelverken för cuper och SM, inte i TR.
  • Rapporter lämnades från landslagsledning, banbyggnadsnämnden, hoppdomarnämnden, ridlärar-/tränarrådet. Fr o m nästa möte även från 90/10-gruppen. Emma Rosenqvist och Magareta Bäckström ska fundera på hur attityder ska kunna förbättras hos den lilla  minoritet av föräldrar som upplevs som problematiska av arrangörer och medtävlare vid tävling.
  • Tekniske delegaten vid ponny-SM i Vetlanda, får ett särskilt uppdrag att vara bollplank till arrangörerna för underlagsfrågorna inför SM.
  • Två lag kunde inte starta i första omgången av Folksam Ponnyallsvenska zon Öst. Lagen får fortsätta i zon Öst och har garanterat plats i Folksam Ponnyallsvenska 2019, oavsett om de startar eller inte resterande omgångar.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons