Bli riksmästare – du också!

2018-06-20

Den 21 juni klockan 19:00 öppnade anmälan till det nya, unika Granngården Riksmästerskap i hoppning hos Sundbyholms HCRF i Eskilstuna. Alla som hoppar Lätt B och Lätt A på ponny samt från 1,10 till och med 1,30 på häst och har kvalat kan vara med. Du också!

Allt ska vara enkelt och smidigt. Anmälningstiden öppnar idag och utgår 21 juli, samtidigt som kvaltiden till mästerskapet utgår. Ryttarna kvalar på alla tävlingar från Kiruna i norr till Ystad i söder och någon särskild cupanmälan behövs inte – endast finalanmälan.

HÄR hittar du information och anmälan

I ponnyklasserna kommer det att bli fina hederspriser och segertäcken. I hästklasserna är prispengarna väldigt väl tilltagna; 10 000 kr i förstapris till 1,10-mästaren, 20 000 kr till 1,20-mästaren och 30 000 kr till 1,30-mästaren!

Finalmeetinget vid Sundbyholms travbana kommer att bjuda på mycket mer än själva RM. Kringklasser, RM-bankett med gästartisten Erik Linder på fredag kväll och Granngården riksmästerskap i käpphästhoppning.

– Svenska Ridsportförbundet vill erbjuda så många ryttare som möjligt inspiration och motivation i sin vardag med häst. Med Granngården Riksmästerskap får vi en tävling som sätter allt fokus bredden, vilket känns helt rätt, säger Camilla Sand, marknadschef på Svenska Ridsportförbundet.

På samma sätt vill Granngården möta behoven hos landets ryttare – alla med hästen som livsstil och passion. Det gäller allt från utrustning för häst och ryttare med stort fokus på kvalitet, komfort och säkerhet, till brett sortiment av foder som bidrar till sunda och välmående hästar.

Om Granngården
Granngården är en del av Sveriges historia sedan 1880. I över hundra år har vi varit en knutpunkt för svenska bönder. Genom vårt arv har vi en stor kunskap i frågor som rör odling, djur och natur. Granngården erbjuder rejäla produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration. Vi är den kunniga och hjälpsamma grannen som vill underlätta för dig som vill leva ett jordnära liv.

Om Granngården Riksmästerskap
I Granngården Riksmästerskap har den stora majoriteten av landets hoppryttare en unik chans att delta. Tre ryttare i tre klasser, 1,10-, 1,20- och 1,30-hoppning, samt totalt sex ponnyryttare i två klasser kommer att utses till Riksmästare 2018. Finaltävlingen arrangeras under Sundbyholm Summer Games 2–5 augusti i Eskilstuna.

Proposition
Anmäl dig här

Regler häst
Regler ponny

Läs mer här hos Granngården
Läs mer hos arrangören här

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons