GP-tvåan Peder Fredricson var dubbelnolla i nationshpopningen
FOTO: www.eventingphoto.com

Sverige på åttonde plats i Rotterdam

2018-06-24

Det blev lite stolpe ut för det svenska hopplaget i Rotterdam, och framför allt var det ett hinder som ställde till problem för dem.

I första rundan hade såväl Rolf-Göran Bengtsson, Fredrik Jönsson som Henrik von Eckermann problem med hinder nummer 3, en trippelbarr med ljusa bommar. Det svenska laget som stod överst på prispallen i förra årets nationshoppning hamnade i år i stället på åttonde och sista plats.
- Det visar bara att man aldrig kan vara säker när det gäller hästar och hoppning, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona som sedan hellre talar om andra rundan där det svenska laget gjorde en rejäl upphämtning.

Efter första rundan hade Sverige sammanlagt 15 fel, i den andra rundan blev det 4 fel totalt för Peder Fredricson, Rolf-Göran Bengtsson, Fredrik Jönsson och Henrik von Eckermann. Totalt blev det dock för många fel för en bättre placering.
- Både Rolf-Göran Bengtsson och Fredrik Jönsson kom tillbaka med bra rundor. Henrik von Eckermann utgick när hans resultat inte kunde förbättra lagresultatet. Ett bra beslut tycker jag, vi kommer tillbaka en annan dag.

Peder Fredricson och H&M Christian K, Grand Prix-tvåa i fredags, var fortsatt på topp med en dubbelnolla i nationshoppningen, en av sju.

Segrade i Rotterdam, Nederländerna, gjorde Belgien med Tyskland på andra plats och hemmalaget Nederländerna på en delad tredjeplats med USA och Schweiz.

Nästa omgång i Longines FEI Jumping Nations Cup rids under Falsterbo Horse Show i juli.

Resultat

Förhands

Förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut laget för söndagens nationshoppning.

I det svenska laget rider Peder Fredricson/Christian K, Rolf-Göran Bengtsson/Oak Grove´s Carlyle, Fredrik Jönsson/Cold Play och Henrik von Eckermann/Newton Abbot, i den ordningen.

Sverige startar som lag nummer 2.

Startordning Longines FEI Jumping Nations Cup, : 1) Storbritannien 2) Sverige 3) USA 4) Tyskland 5) Nederländerna 6) Frankrike 7) Belgien 8) Schweiz

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons