Peder Fredricson och Hansson WL avslutade GCT-säsongen med en topplacering.
FOTO: Stefano Grasso/LGCT

Peder tvåa i GCT-finalen

2018-11-10

Peder Fredricson och Hansson WL kom på andra plats vid den prestigefyllda finalen i Longines Global Champions Tour i Doha, Qatar.
- Det känns verkligen fantastiskt kul. Hansson hoppade strålande, säger Peder efter klassen.

Grand Prix-klassen, en 160-hoppning med omhoppning, hade 34 ekipage till start, varav nio gick vidare till omhoppning. Väl där var Peder och Hansson först ut. En svår uppgift med många toppryttare kvar i startfältet. 
- Men ibland är det rätt bra att vara först ut. Jag hade min plan och vet att Hansson är långgalopperad, så jag kan plocka bort galoppsprång, menar Peder.

Hans satsning höll nästan hela vägen. Felfritt och tiden 36,34 sekunder skulle visa sig räcka ända till sista ryttare, då britten Ben Maher på Explosion W galopperade över mållinjen på tiden 35,50.
- Jag visste att han är en snabb ryttare på en snabb häst. Han är svårslagen om han lämnar alla bommar uppe, säger Peder, och analyserar sin egen ritt:
- Jag kunde kanske ha tagit bort ett galoppsprång till andra hindret, men jag tror inte att någon annan gjorde sju språng in i kombinationen som jag gjorde. Där sparade vi ändå tid.

Ben Maher är också totalsegrare i serien på 295 poäng. Peder Fredricson slutar som bästa svensk totalt på GCT-rankingen med sin 10:e plats och 204 poäng.

Även om det är sent på tävlingsåret väntar fortsatt fullt schema för Peder. 
- Jag rider världscupen i Stuttgart och Madrid. Sedan väntar Friends i Stockholm, och Prag. Det är tävlingar varje helg fram till jul.

Fullständig ranking

Resultat

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons