Fredrik Persson är en av Sveriges bästa kuskar. Här under EM i Aachen 2015. Senaste SM-titeln kom 2008. Han lär vara sugen på att ta en ny inne på Ullevi i sommar.
FOTO: Roland Thunholm

​SM i körning 2016 till Ullevi och Göteborg – genrep inför EM

2016-01-20

Körsporten och hästarna kommer till storstan i september. Mellan den 8 och 11 september genomförs SM i körning på kommande EM-arenan Ullevi. Och i centrala Göteborg. Det är första gången sedan VM i Stockholm 1990 som en körtävling avgörs med storstadens myller och buller som kuliss.

Lotta Nibell, vd på Göteborgs evenemangs- och arenabolag Got Event: 
– Det är alltid roligt att kunna presentera ett helt nytt evenemang på Nordens största arena Ullevi. SM-tävlingarna blir också ett viktigt genrep inför EM i ridsport som genomförs på arenan i slutet av augusti 2017. Det blir ett ypperligt tillfälle att finslipa vår organisation, logistik och arenautformning.

Disciplinerna i SM är fyrspann, par och enbet för häst och ponny. Dressyren och precisionsmomentet genomförs inne på Ullevi medan maratonprovet planeras att gå genom centrala Göteborg till Slottsskogen. 

– Att använda staden som evenemangsarena är också spännande och ger evenemanget en extra dimension. Det blir extra roligt när vi kan bjuda göteborgaren på högklassig ridsport mitt inne i centrala Göteborg. Vi hoppas på en riktig folkfest. 

SM i körning 2016 arrangeras i samarbete mellan Göteborg Horse & Carriage Club och GotEvent.

Dan Henriksson, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Körkommitté:
– Det känns spännande med ett SM i Göteborg, både för att körningen kommer närmare en ny publik och för att det ger en försmak av nästa års EM. Det är jätteroligt att Göteborg satsar på körsporten på det här sättet.

EM i körning för fyrspann ingår i EM 2017 i Göteborg tillsammans med EM i hoppning, dressyr och dressyr för ryttare med funktionsnedsättning.

tomaseriksson_oboydexcell

Körning i media

Följ vad som skrivs
315x250_SM_TT

SM i sportkörning 2016

Testtävling inför EM 2017
fyrspannsvm

VM fyrspann 2016

31 aug - 4 september
header_piber2016

VM för enbet 2016

3-7 augusti

Huvudsponsor

Förbundssponsor

Grensponsor Dressyr

Sponsorer

Medlemstidning

Annons