Eva Ottosson i topp hela helgen i Danmark.
FOTO: Steen Kristiansen

Vilken helg för svensk sportkörning

2018-05-06

Fyra svenska segrar blev det i den internationella körningen i Dorthealyst, Danmark.
Eva Ottosson var superlycklig efter sin seger i parklassen.
Linda Wigren vann enbet, häst, Linnea Kristiansen vann enbet, ponny och Andreas Sjöberg, vann juniorklassen, enbet ponny.

- Jag är så nöjd, kommenterade Eva Ottosson, som tog ledningen i dressyren och sedan behöll den över maraton och konkörning. Eva Ottosson vann dessutom både maraton och precisionsmomentet. Vilken helg!

Linda Wigrens triumf i den stora enbetsklassen var solklar. Med jämna toppresultat i alla moment tog hon hem totalsegern.

Linnea Kristiansen kör väldigt stabilt och bra och segern satt även där som den skulle.

Andreas Sjöberg och Elise Strauss var etta och tvåa i juniorklassen. I den nationella klassen för enbet körde Cecilia Qvarnström in på förstaplatsen.

Resultat

Fullständiga resultat

Sportkörningen mot VM och EM

Svenska enbetskuskarna och parakuskarna har ett huvudmål. Det är VM i Kronenberg, Nederländerna 28-30 september. De unga kuskarna kör sitt EM i Aszár Kisberg, Ungern 16-19 augusti. Ett steg på vägen dit är den danska internationella tävlingen i Dorthealyst 3-5 maj.

Där är Tommy Orving, Eva Ottosson, Annette Jönsson, Camilla Lind, Thomas Sjöberg, Linda Wigren, Johanna Carlberg, Gunlög Frost, Maria Johansson, Patrick Strauss, Marika Strömberg, Susanne Ankermark, Markus Clasén, Emma Gustavsson, Linnea Kristiansen, Anna Racking, Sanna Manfredsson, Andreas Sjöberg, Elise Strauss och Natalie Hellberg anmälda.
Enbetskuskarna har tränat under början av året för tyske världsmästaren Michael Freund.
Ungdomarna har haft ett träningsläger för nye tränaren Glenn Geerts, Belgien, och några av dem gör internationell debut nu under helgen i Danmark.
För många av de svenska kuskarna är det internationell säsongspremiär.

-  Vi har givetvis även par- och ponnykuskar på plats i Danmark. Även de ingår i vår satsning tillsammans med Micha (Michael Freund). Vi laddar för deras VM nästa år.Det är full fart framåt, säger Camilla Kvist, en i trion av landslagsledarna för sportkörningen.
Men parakuskarna får vänta ytterligare en vecka.
Michaela Holmberg och Eva Lindström kör en nationell tävling i just Kronenberg, Nederländerna för att bevisa att det är dags för VM-start i september.
Sverige har inte varit representerat vid ett VM sedan 2008 när det gäller sportkörning för parakuskar.

En rad enbetskuskar har redan varit i elden internationellt. Annette Jönsson, Patrick Strauss, parkusk ponny, Emma Gustavsson, Johanna Nilsson, och Anna Racking körde bland annat  i Exloo, Nederländerna.

Resultat

Fredrik Persson6 160716 RT

Sportkörning i media

Följ vad som skrivs

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons