Gymkhana byter namn till Mounted Games

2016-12-15

Ridsportgrenen gymkhana byter namn till Mounted Games.

Sporten Mounted Games har utvecklats starkt i Europa de senaste åren, främst i Frankrike, Tyskland, Belgien och Italien. I Storbritannien är sporten sedan många år utbredd med hundratals aktiva lag. Även i länder som USA, Sydafrika, Nya Zeeland med flera utövas Mounted Games. Och samtliga länder ingår i International Mounted Games Association.

- För Sveriges del känns det naturligt att nu växla namn till Mounted Games och använda samma namn som övriga världen, säger Robert Persson, ledamot i Svenska Ridsportförbundets Mounted Games-kommitté.

Mounted Games är en häftig ridsportgren som bjuder på action, fart och spänning. Ryttarna rider i lag, par eller individuellt. Tävlingarna, som rids i stafett, består av cirka tio grenar med olika typer av material som ska placeras av ryttarna i fart eller stillastående, därav namnet Mountet Games.

- Vi välkomnar klubbar som vill starta upp Mounted Games att kontakta oss för support och hjälp. Vi ser att Mounted Games ger så mycket positiv energi i klubbarna och blir ett fint komplement ihop med övriga ridsportgrenar. Inte minst kan Mounted Games locka killar till ridsporten, säger Robert Persson.

Kontaktuppgifter till Mounted Games-kommittén

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons