Caroline Claesson och Hanna Kindholm - svenska och nordiska mästare i par 2016.
FOTO: Robert Persson

Spännande par-SM och par-NM i gymkhana

2016-10-03

Det blev riktigt jämna och spännande finaler när svenska och nordiska mästerskapen i gymkhana för par avgjordes på Göteborg Horsepark 23-25 september 2016.

Svenska Caroline Claesson och Hanna Kindholm tog hem segern i seniorklassen när de bästa paren i Sverige, Danmark och Norge gjorde upp på Göteborgs Horsepark.

Men det blev en spännande upplösning. Isabella Knutsson och Olivia Pyk fick en stark start och tog ledningen. Sandra Persson och Julia Call låg hack i häl medan Caroline Claesson och Hanna Kindholm placerade sig poängmässigt i mitten.
 
I femte grenen, Litter Lifters, tog Sandra och Julia ledningen och drygade även ut den fram till Agility Acec. Avlutningen blev dramatisk. Isabella och Olivia och även Sandra och Julia fick plötsligt några missar medan Caroline och Hanna gjorde ett mycket starkt avslut och plockade hem vinsten, en poäng före Sandra och Julia. Trea kom det danska paret Line och Alberte.

 

Isabella och Amanda Hogart_gymkhanaSystrarna Hogart tog hem SM- och NM-guld i juniorklassen. Foto: Robert Persson
 
På juniorsidan var tävlingen också mycket jämn och det segrande paret kunde koras först efter att de tre främsta paren fick skiljas åt genom skiljegren. Segrande ur striden gick systrarna Isabella och Amanda Hogart från Sverige.

Robert Persson

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons