Ändrad karenstid för Plegicil

2011-12-29

Karenstidslistan för läkemedel samt karenstidslistan för vissa utvärtes produkter har uppdaterats. Bland annat ändras karenstiden för behandling med Plegicil® vet. till 7 dygn från 1 februari 2012.

Plegicil® vet. som används för lugnande syften innehåller substansen acepromazin. På grund av den kunskaps- och teknikutveckling som ständigt pågår har man konstaterat att hittills tillämpad karenstid om 96 timmar inte kommer att vara tillräcklig. Därför ändras karenstiden för behandling med Plegicil® vet. till 7 dygn från 1 februari 2012.

Andra läkemedel innehållande acepromazin
Karenstider fastställs bara för läkemedel inregistrerade i Sverige för häst. För andra läkemedel, till exempel vissa licensläkemedel, finns i några fall en rekommenderad minsta karenstid, som sedan kan behöva förlängas beroende på dosering mm. För andra läkemedel än Plegicil® vet. som innehåller samma aktiva substans, acepromazin, är därmed karenstiden minst 7 dygn. Exempel på sådana läkemedel är Vetranquil och Sedalin.

>> Till karenstidslistor

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons