Nyordning kring utvärtes produkter och fodertillskott

2014-06-06

Den 1 januari 2015 införs ett enklare och säkrare karenstidssystem för hästvårdsprodukter och fodertillskott. Det nya systemet är utarbetat tillsammans med representanter för travets aktiva, medicinska experter, tillverkarorganisationer och Svensk Galopp och införs samtidigt i Sverige, Norge och Danmark. En lista över olika växtbaserade substanser mm och deras karenstider finns redan nu publicerad.

Ändringen innebär få ändringar av karenstider. Den enda karenstidshöjningen av praktisk betydelse gäller mentol, som av läkemedelsverket är klassat som verksam substans i ett registrerat läkemedel. Mentols smärtlindrande egenskaper är väl vetenskapligt dokumenterade och därför sätts en karenstid på 96 timmar före start

Mer information om antidopningsarbetet

Svenska Ridsportförbundets policy är att anamma de karenstidsförändringar som Svensk Travsport och Svensk Galopp gör.

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons