Rapport från Tävlingssektionens möte 13 mars 2015

2015-04-02

Tävlingssektionen har haft sitt andra möte för året. Sektionen möttes på Arlanda.

Dispens överdomare
Under 2015 finns en övergångsregel att arrangör av dressyrtävling kan använda överdomare från annan gren eller annan kunnig person att verka som överdomare.
Arrangören sänder till dispensansökan till sportchef Wiveka Lundh, Svenska Ridsportförbudnets kansli.

För att öka antalet överdomare i dressyr ska två nya överdomarutbildare finnas på förslag till Tävlingssektionens nästa möte.

Riksmästerskap hoppning
Riksmästerskapet i hoppning kommer inte att genomföras under 2015 eller framöver. Det har varit ett svagt intresse från aktiva att delta i mästerskapet.

Strategi, mål och prioriterade områden
Tävlingssektionen ansvarar för att en långsiktig strategi för tävlingsverksamheten med mål efter fyra respektive åtta års verksamhet.
Grenkommittéerna ansvarar för att grenen har en strategi och mål efter två respektive sex år för sin gren.

Tävlingssektionen fastställer verksamhetsplanering och budget för samtliga grenar och landslagsverksamheten.

SM i fälttävlan
Tävlingssektionen fastställer att SM i fälttävlan för seniorer, young rider, juniorer och ponny arrangeras av Pro Eventing Rytarförening 15-19 juli. Tävlingsplatser är Flyinge och för ponny, Revinge.

Tävlingssektionen har beslutat att fälttävlan kan erbjuda 13-åriga ryttare att rida Stilmästerskap på nivå P80 i samma grupp som 12-åriga ryttare under 2015.

Tävlingssektionen beslutar att korrigering ska göras i TV IV Fälttävlan då åldersindelning saknas för P90 samt CNCP*. Åldersindelning ska gälla i alla klasser för ponny.

Voltige
Tävlingssektionen fastställde regler för Voltige Allsvenskan. Reglerna ska kompletteras med tidpunkt för kval och final.

SM i körning
Tävlingssektionen fastställde att SM i körning för enbet, par, ponny, funktionsnedsättning, junior/ungdom arrangeras av Åsbo Ryttarförening 20-23 augusti samt att SM i körning fyrspann arrangeras av Jönköpings Kusksällskap i samband med den internationella tävlingarna i Vaggeryd den 16-19 juli.

Gymkhana
SM i gymkhana kommer att hållas på tre platser.
29-30 augusti Hålta IK, individuellt SM
19-20 september Alingsås RS, par-SM
26-27 september Alleby RK, lag-SM

Reining
Reiningryttarna har uttryckt intresse av att bli en gren inom Svenska Ridsportförbundet.
Tävlingssektionen beslutade att tillsätta en arbetsgrupp med Fleming Winberg som sammankallande för att arbeta fram struktur och arbetsform för en grenkommitté nästa år. Reiningen bjuds in att delta i TR-processen fram till 2017.
I och med detta kan reiningen anmälas till EM 2015 via Svenska Ridsportförbundet. Det finns inget utrymme i Tävlingssektionens budget för reiningens EM-deltagande. Läs mer HÄR

 

weg_tryon2018_logo

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons